Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydana kurulan ekrandan canlı olarak verilen konuşması ile başlayan program, şehitlerin ruhu için okunan Kur'an-ı Kerim, öğrencilerin okuduğu şiirler, izleyenleri coşturan Mehteran Gösterisi, sanatçı Ömer Faruk Özcan'ın seslendirdiği ilahiler, kasideler ve Türk Müziği'nin seçkin örneklerinden oluşan repertuar izleyicilere duygulu ve unutulmaz bir gece yaşattı.

Anma programına Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Kürşat Güler, siyasi parti ve STK temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'ın günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşması ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Hakan Koştu, 15 Temmuz kahramanlık destanını unutmamak ve unutturmamak için her 15 Temmuz'da meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerinin sonsuza kadar devam edeceğine işaret etti.

BAŞKAN KOŞTU; “MİLETİN EMANETİ SİLAH VE TANKLARI MİLLETE DOĞRULTANLARI UNUTMAYACAĞIZ”

Anma Programında konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 5 yıl önce 15 Temmuz’da milletin emaneti olan silah ve tankları millete doğrultanların asla unutulmayacağını söyledi.

Başkan Hakan Koştu,” Bundan yaklaşık yüz yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, bağımsızlık destanını yazan milletimiz bir asır sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek, bölünmezliğini bir kez daha kanıtlamıştır. Aziz milletimiz zor zamanlarda her zaman tek yürek olmuştur, olmaya devam edecektir. 15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki; bu millet Çanakkale ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyen ve vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşan cesur ve kahraman bir millettir. Rabbim birliğimizi daim eylesin" dedi.

Anma programı sonunda sahneye çıkan İzmir'in sevilen sanatçısı Ömer Faruk Özcan ve grubu seslendirdiği birbirinden güzel kasideler, ilahiler ve fasıl ile gönülleri mest etti. Mehteran gösterisi ise meydanı dolduran herkesi coşturdu. Anma programı gece yarısı minarelerden yükselen selalar ile son buldu.