Zeybekci, meydanda kurulan stantta kadınların başvurularını alarak, adlarına Bornova’daki ağaçlandırma alanında fidan dikimi yaptırdı. Canlı bağlantıyla stantta kurulan ekrandan izlenen fidan dikimini de AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk gerçekleştirdi, fidanlara can suyunu verdi.
Zeybekci, isimlerine özel fidan dikilen kadınlara, “Artık sizin de 200 bin ağaçlık hatıra ormanında bir fidanınız var. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel sizin adınıza dikilen bu fidanın Türkiye’de yaşayan tüm kadınların hayalleri gibi yeşermesi ve büyümesi dileğiyle” yazılı sertifika verdi.
Zeybekci, ilk fidan sertifikalarından birini şehit annesi Münevver Hatipoğlu adına düzenleyerek kendisine teslim etti. Etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Kadın Kolları yöneticileri de katıldı.
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kadınların ağırlıklı çalıştığı Akar Tekstil’i de ziyaret eden Zeybekci, yetkili Nihal Fidan’dan üretimleri hakkında bilgi aldı, çalışma atölyelerini gezerek kadınlara karanfil verdi.
Zeybekci, fabrika yönetimince tahsis edilen alanda sosyal sorumluluk projesi yürüten belirli bir yaş üzerindeki kadınların oluşturduğu “Altın Kızlar Atölyesi”ni gezdi. Hazırladıkları tekstil ürünlerini satarak öğrencilere burs sağladıklarını anlatan kadınların ürünlerini sergilemek üzere ayda bir gün yer tahsis edilmesini istediği Zeybekci, “Nereyi isterseniz orayı tahsis edeceğim” sözünü verdi.