Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen üyeleriyle bir araya gelen ve konuşmasına Yeni Zelanda’daki saldırıyı hatırlatarak başlayan Nihat Zeybekci, ibadet eden insanlara saldırabilecek hale getiren nefret birikiminin temellerine bakmak gerektiğini söyledi. Yaşananların, Ortadoğu’da Müslüman dünyasında yıllardır sürdürülen katliamların, İsrail’in Kudüs’te yaptığı zulümlerin, dünyanın gözü önünde Bosna Hersek’te Müslüman avı safarisi düzenlenecek kadar sapkınlaşan o çekirdeklerin, tohumların son geldiği nokta olduğunu belirtti.

SABIRLA BEKLİYORUM!
Konuşmasına CHP’nin adayını, “Kılıçdaroğlu ve HDP’nin adayı” tanımlamasıyla devam eden Zeybekci, “Kocaoğlu bana karşı aday çıkmadı. Parti meclisine adayın ismi verilecek oldu ‘bu adama teslim etmeyin’ dedi, koştu Ankara’ya gitti. Terör örgütüyle eşdeğer hale gelen parti başkanı ‘İzmir’de kabul edebileceğimiz onaylayacağımız ortak bir aday çıkaracağız’ diyerek ittifakı gösterdi. Aday ismi açıklandı aynı parti hemen ertesi sabah ‘bizim adayımızdır, destekliyoruz’ açıklaması yaptı. Cumhur ittifakında nasıl her şey şeffafsa, meclis üyesi listelerinde AK Parti’nin ve MHP’nin adayları belliyse, onlar da şeffaf bir şekilde listede kimin hangi partinin adayı olduğunu söylesinler. İttifaklarını, listedekileri milletten niye saklıyorlar. Listede 103 tane terör örgütlerinin (FETÖ, PKK) verdiği isim var. Sabırla bekliyorum bunu açıklamalarını” dedi.

EMANETE GÖZÜNÜZ GİBİ BAKIN!
Eğitim Bir-Sen üyelerinin büyük bölümünün 31 Mart’ta sandık görevlisi veya sandık başkanı olarak görev yapacağını kaydeden Zeybekci, kimsenin hakkının kimseye geçmesine müsaade etmemelerini istedi. Hak yemeyi siyaset gören bir zihniyetin varlığına dikkati çekerek suçüstü yakalandıklarında ‘siyaset yaptıklarını’ ifade ettiklerini aktaran Zeybekci “Hak yemek, başkasının hakkını gasp etmek onun siyaset anlayışına göre normal. Milletin namusuna sizler vasıtasıyla sahip çıkılacağını, kimsenin hakkının kimseye geçmemesine özen gösterileceğini biliyorum. Emaneti gözünüz gibi bakacağınıza eminim” dedi.
Zeybekci, salondakilerden İzmir’in tarafı olmasını isteyerek, “Hepimizin aklı ve muhakeme kabiliyeti var, sizlere oyunuzu şuna buna verin demek saygısızlıktır. Oyunuzu hiçbir partiye vermeyin, oyunuzu sadece ve sadece kendinize, İzmir’e çocuklarımızın geleceğine verin” diye konuştu.
Etkinliğe Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.