AK Parti İzmir Büyukşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'e gelerek partililere seslendi. Toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Milletvekilleri ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan hazır bulundu.

31 MART'TA  BÜYÜKŞEHİR VE 30 İLÇEYE BAYRAĞIMIZI DİKECEĞİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçeyi alacaklarını söyleyen Zeybekci, "İzmir'in her sokağında, her ilçesinde, her iş hanında evinde başı dik anlı açık, bir tek parti vardır, o da AK Parti'dir. Adaylığımızı açıkladıktan sonra ilk defa geliyoruz. İzmir'de gönüller yapmaya geldik. Başkaları gibi İzmir'i kullanarak, yönetmeye değil. Ne yaparsak sizlerle yapacağız. Teşkilatımızla yapacağız. Bugün burada İzmir'de AK hizmet belediyeciğini hakim yapmaya hazır mıyız? Hep beraber 31 Mart'ta Büyükşehir ve 30 ilçeye dikmeye var mıyız? İl başkanımızla konuşup İzmir'de hep beraber böyle kardeşce 'Ya Allah Ya Bismillah diyeceğiz. Egelinin dediği gibi 'bunu saymayacağız'" dedi.  

KORDON'DA DİZ KIRA KIRA ZEYBEK OYNAMAYA VAR MIYIZ?
Konuşması sık sık tezahuratlarla kesilen Zeybekci, "Egenin güzel insanları, 31 Mart günü Kordon'da diz kıra kıra zeybek oynamaya var mıyız? Öncelikle gönülleri feht ederek yapacağız. İzmir nerede biz oradayız. AK Parti bu demek. Önce İzmir'in geleceği... Önümüzdeki 4 ay boyunca sıkılmadık el bırakmayacağız girmedik ev bırakmayacağız. Bugün bir araya gelmiş olduk. Bundan sonra hep birlikte beraber olacağız. Allah'ın İzniyle son nefesimize kadar İzmir'deyiz artık. Son söz olarak, şunları söylemek istiyorum. İzmir'de artık bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye konuştu. 

İZMİR'İ KENDİ İDEOLOJSİNE ALET İZİN VERMEYECEĞİZ
Zeybekci,"  “Bundan sonra hep birlikte olacağız. Son nefesimize kadar İzmir’deyiz artık. İzmir’de artık bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İzmir’de bugüne kadar ki makus talihi değiştirmeye var mıyız? Hiç kimsenin İzmir’i kendi ideolojine alet etmesine izin vermeyeceğiz. Her yerde dolaşacağız. İzmir hizmetkar belediyecilikle buluşacak. Bunu sizlerle yapacağız. Siz olmazsanız hiçbir şey olmaz. Sizinle gönülleri fethedeceğiz, İzmir’i layık olduğu yere getireceğiz. İzmir hak ettiği yere gelecek mi? İzmir bu muhteşem Anadolu’nun en güzel şehri olacak mı? İzmir’i bütün dünya kıskanacak hale gelecek mi? Bunu hep birlikte yapacağız. Bu muhteşem karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra beraber çok yorulacağız. Ayaklarımız altı şişene, ellerimiz nasır tutana kadar… Şundan emin olun. Bu adam yorulmak bilmiyor mu dedirteceğim size. Bu adam hiç dinlenmez mi dedirteceğim size, ona göre hazırlanın. Duamız şu; cenabı Allah İzmir için en güzelini nasip etsin. Sevdayla dağları delecek kim varsa Allah ona nasip etsin. İzmir’de bu aziz millete hizmetkar olmayı Allah’ın lütfu olarak kim görecekse Allah onarla nasip etsin. Biz AK Parti olarak hazırız. Hoş bulduk, sefalar bulduk”  dedi. 

SEÇİMİ ANCAK SİZ KAZANIRSINIZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “7-8 ay önce kongre konuşmamızda bir şey söylemiştim. 30 ilçemizin tamamıyla birlikte heyecanla 31 Mart akşamı AK Partili bir büyüğümüzün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı balkonunda balkon konuşması yapağını ifade etmiştim. Ona artık çok az zaman aldı. 4 ay sonra AK Parti’de hizmet etmiş bir büyüğümüz o balkondan, balkon konuşması yapacaktır. Zeybekci, İzmir ve egenin en iyi en başarılı belediye başkanlarındandı. Avukatlığa yeni başladığımda denizliye gittiğimde orada yapılanları bizzat gördüm. İzmir’in her sokağında Zeybekci’nin yapmış olduğu belediye çalışmalarını dinledim. Bakanlığı döneminde ihracat rakamları yükseldi. İzmir’e her zaman sahip çıkmış ve irtibatını hep kurmuştur. Belki İzmir’de Büyükşehir’i kazanamamış olsak da 31 Mart 2019 da başarılı olacak neticeyi elde edeceğiz. Sandıklar açıldığında İzmir’de AK Parti birinci olduğunda; bunda en büyük emek mahalle başkanından kadın kolları üyesine olacaktır. Bu seçimi ancak siz kazanabilirsiniz. Biz tek başımızla netice alamayız. 31 Mart 2019 seçim kampanyası başlamıştır hayırlı olsun” dedi. 

İZMİR’İN BİZE İHTİYACI VAR
Programda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Başkan adayımız ilimizi ilk kez ziyarete geldi. Aslında il önünde program yapacaktır ama havanın yağmurlu ve soğuk olmasından dolayı sizleri içeri almak zorunda kaldık. Kimsenin soğuk kalıp hasta olmasını istemiyoruz. Sayın başkan adayımız, İzmir sizi yakından tanıyor, İzmir’in kaybedecek zamanı yok. 15 yıldır İzmir’in sorunları dağ gibi oldu. İzmir’i bilmeyen kişilere teslim etmek yerine bu konuda kendini ispatlamış, belediyecilikte kendini ispatlamış, deneyimi olan başkan adayımız ve teşkilatımızla tek yumruk olacağız. Hedefimiz İzmir’i kazanmak, mağdur olduğu hizmetleri getirmek. Herkes büyükşehir belediye başkan adayı gibi çalışacak. Önümüzde 4 ay var uyumadan, yorulmadan tüm enerjimizi sahaya saklayacağız. İzmir’in bize ihtiyacı var” diye konuştu.