Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’in dünyanın en zengin bölgesinde olduğunu ve artık mahkumiyetten kurtulma zamanı geldiğini söyleyen Zeybekci, “İzmir, Türkiye’de genç işsizlik oranının en yüksek olduğu şehirlerden bir tanesi. Ankara’dan, İstanbul’dan açık ara yüksek. İzmir bunu hak ediyor mu? Er 4 gencimizden bir tanesi işsiz. Dünyanın en zengin topraklarındayız. Bir zamanlar sanayinin, turizmin, lojistiğin başkenti İzmir’de gençlerimiz işsiz. Sebebi ne? Bunlar öyle bir hale geldi ki, İzmir’in problemleri bunların normal hale gelmiş. Yerel yönetimlerden belediye başkanlarından bahsediyorum. Her yağmurda bu şehri yağmur basıyor diyorum omuzunu çekiyor. Ulaşımda İzmir dünyada en kötü 12. Şehir. 21. Yüzyılın İzmir’ine bu yakışıyor mu? Arabası olan herkes yılda 10 gününü trafikte geçiriyor. Otopark ne gezer, yol çukur dolu. Seçileni hoşgördük seçenden ötürü. Değil mi ki İzmirli seçti bize saygı duymak düşer. 5 yıl süre verdiniz bu senin sonunda hesabı İzmirli soracak. İzmir 31 martta muasır medeniyet yolculuğuna bir daha başlayacak mı? Kaybettiği 20 yılı geri almaya var mısınız? O zeybek konak meydanında oynanacak mı? İzmir zeybeksiz olur mu? İzmir’e heybet lazım, İzmir’e zeybek lazım” ifadelerini kullandı.

‘HAKKI YEDİRMEYECEĞİZ’
“İzmir’e gelir gelmez şehri ilkel problemlerden kurtaracağız” diyen Zeybekci, “İlk işimiz trafik olacak. 2020’nin sonunda o çöp dağları bu şehirden gidecek. Sıfır atıkla 2020 sonunda bu şehirde çöp bitecek. 3 ayda bu şehre hizmet belediyeciliğinin geldiğini göreceğiz. 6 ayda bu şehirde çöp bile olmayacak. 9 ay sonunda İzmir’e gelen kişiye acaba yanlış yere mi geldim. Bu şehre ne olmuş dedirtecek seviyeye geleceğiz. İddia ediyorum; İzmir dünyanın en pahalı suyunu içiyor. Büyükşehirlerde en yüksek biziz. Bu zulümdür. İstanbul’da, Manisa’da Denizli’de Ankara’da neden yok. Bu şehirde suyun tonunu çaktırmadan 50 liraya getiriyorlar. Gelir gelmez 0 ile 50 ton arasını yüzde 50 indiriyoruz. Katı atık bedelini İzmir’in gündeminden kaldırıyoruz. İzmir’e haksızlık yapılıyor diyor. Biz hak yiyenlerden olmadık. Bu milletin hakkını da kimseye yedirmeyeceğiz İzmir’in hakkını yiyorlar diyorlar; yalan. Devletin kayıtları orada. 2017-18 rakamları bütçe gelirlerinde vatandaş başına düşen bütçede 1 numara Kocaeli, 2 numara İzmir. İktidar partisinin belediyeleri İzmir’in yarısını almıyor. İzmir’de taş üstüne taş konulduysa bunu bu hükümet yaptı. 10 yılda Antalya’ya bu devletin yatırım 40 milyar, 6 yılda İzmir’e 67 milyar yatırım yapıldı. İşleri üçleri itiraz etmek. Konak tüneli yapıldı, bu şehrin belediye başkanı yemin etmiş o tünelden geçmeyecekmiş. Böyle bir anlayış olur m? Devlet size Türkiye’de en yüksek ikinci belediye ödeneğini verdi. Bu paralar nereye gitti hesabını verdi?” diye sordu.

SOYER’E YÜKLENDİ
Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i sert bir dille eleştirerek devam eden Nihat Zeybekci, şu sözleri kullandı: “Ben ona CHP’nin değil Kılıçdaroğlu’nun adayı, malum partinin adayı. Terör örgütü ile eşdeğer hale gelmiş partinin adayı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu gök yere çökmedikçe, yer yarılmadıkça benim Türk kardeşleri ilalebet kardeşçe yaşayacaktır ama burada İzmir’de bir ilçenin başkanı ve şimdi de Kılıçdaroğlu’nun adayı olan kişi açıkça görüntüleri ile beraber kalbinle gönlümle sizin yanınızdayım dedi. Sizin için bir şey yapamadığım için vicdan azabı çekiyorum dedi. 78 tane şehit verdik memleketimizde. Devlet onlara haddini bildirdi. O partinin burada düzenlediği bir mitinge katılarak size destek vermeye geldim dedi. Terör örgütünü açıkça destekledi, biliyorsunuz. Peki terör örgütünün partisi ne dedi. İzmir’de bizim kabul edeceğimiz bir aday çıkaracağız dediler. Milletin iradesi zerinde hiçbir irade tanımıyoruz. Cumhur ittifakının adaylarının ne olduğu belli. Tek liste ile çıkıyoruz meclis üyeliğinde kaçıncı sırada kim var belli. HDP bağıra bağıra ittifakız diyor neden utanıyorsun? İzmir’de 10 yıl başkanlık yaptı satmadığı yer kalmadı. İlçeyi baştan sona sattı. Menderes’te 30 dönüm tarla en az 1 milyon lira eder. Seferihisar’daki 30 dönümlük Eşek Adası’nı 1 milyon 300 bine satmaya nasıl için razı oldu. 300 yataklı tatil köyünü bir daire parasına satmaya nasıl gönlün razı oldu. Seferihisarlıla, ‘Saat Kulesine sahip çıkın, satar’ diyorlar. İzmir’e sahip çıkacak mısınız? Bir belediye başkanı 180 gün yurtdışında ne yapar? Uçak parası zaten 1 milyon tutar. Şu anda o ilçenin belediyesinde 4 aydır düzenli maaş ödenmiyor. Brüksel’de ofis açacağız diyor sen önce Karabağlarda, Buca’da bir ofis aç”

”BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIZ
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir bugün yine tarih yazıyor. 17 yıldır bir çok varidelerde, İzmir hep milletin adamı Recep Tayip Erdoğan’ın arkasında durmaya durmaya devam edecek. İzmir’in dört bir tarafından şu meydana gelen tüm hemşerilerimiz siz bugün bir şey söylüyorsunuz. Siz 31 Martta CHP’li belediyeye tamam diyorsunuz. Bunlar yaklaşık 1 yıl önce yaptığım konuşmamda o heyecan, o kalabalığı görünce dedim ki 24 Haziran seçimlerinde bir müdahalede bulunacağız ama asıl yerel yerel seçimlerinden İzmir’de AK Partili bir arkadaşımızın balkon konuşmasına nakledeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi balkonunda Nihat Zeybekci ile balkon konuşmasına var mıyız İzmir? Konak, Gündoğdu Meydanı’nda zeybek oynamaya var mıyız? Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

İZMİR’İN ARTIK AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞMASI GEREKİYOR 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “İzmir Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bahçeli ile Nihat Zeybekci ile daha güzel. Bakan olarak Ankara’ya gittim ama İzmir’i unutmadım. İzmir’de bu hükümetin İzmir’e 66 milyon lira toplan yatırım yaptık. Ama AK parti belediyeciliğiyle tanışamadı. Tarım Bakanı olarak bizlerden bir şey istiyorum, İzmir Artık ak belediyeciliğe kavuşmak gerekiyor. İzmir’e Nihat Zeybekci gelmesi gerekiyor. İzmir’i bilen ve hak edenlerle yönetilmesi gerekiyor” diye konuştu.