GÜNDEME BAKIŞ – CHP, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklamalarını tartışıyor. İnce’nin, “Genel başkana grup başkanvekili ve onursal genel başkan olmasını teklif ettim” sözleri gözleri CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel’e çevirdi. Bu öneriyi ilk dillendiren isim olan CHP’li Yüksel Gündeme Bakış’a çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

TAMAMEN TESADÜF
Yüksel, “Bu öneriden İnce’ye bahsettiniz mi. Bu sözleri söylemesi tesadüf mü?” sorusuna, “Tamamen tesadüf. Söylediklerimi watsapp üzerinden kendisine yollamıştım. Mesajlaşmalarımız oldu. Bana bir takım şeyler söyledi. Özel olarak bu konuda konuşmadık. Ama mesajlaşıyoruz. Böyle bir niyetinin olduğunu biliyorum. ‘Bunu taban isterse olur’ dedi. Aklın yolu bir. Partinin yüzde 22’ye düşmüş oyuyla daha hırpalanmadan, ortak akılla yönetilmesi gerekiyor. Genel Başkan'ını da artık çok ciddi deneyimleri oldu. Bu deneyimlerinden yararlanalabilir. Parlamentoda grup başkanvekilliği yaptı. Grup başkan vekilliği çok önemli bir görev. Tenzili rütbe değil. Genel başkan Cumhurbaşkanı adayı olmadı. İnce’yi aday gösterdi. Ben inanıyorum Türkiye’nin geleceğini düşünerek siyaset yapıyor. Bunu Tenzili rütbe saymaz. Yeter ki etrafında eteğinde tutunarak siyaset yapanlar genel başkanını aklını karıştırmasın. CHP’nin iktidarını hedefleyenler, partinin ağabeyleri, akil adamları, genel başkanla görüştü. İl başkanlarından ağırlığı olanlar (büyük iller) büyükşehir belediye başkanlarından olabilir genel başkanla görüşüp beraber karar verebilirler. Soğukkanlılıkla oturup aklın ve bilimin ışığında CHP nasıl bu yüzde 25 bandından kurtulur ve iktidar olur bunu konuşmalıyız. Bunu aklın ve bilimin ışığında uzman desteğinde bunun konuşması gerekiyor” dedi.

GENEL BAŞKAN İYİ İŞLER YAPTI AMA…
Yüksel, Kılıçdaroğlu’nun şimdiye kadar çok çalıştığını ancak masa başı planlamasının eksik kaldığını öne sürerek sözlerine şöyle devam etti:
“Genel başkan iyi işler yaptı. Ancak yaptığı eksik bir şey var. Masa başında planlama yok. Çıkıyor dolaşıyor, koşturuyor ama öyle olmuyor. Başarı masa başında oturup plan yapacaksın. O plana uygun kadrolarını kuracaksın. Stratejilerini belirleyeceksin”

AZİZ BAŞKANLA KONUŞMADIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu konuyla ilgili ne düşündüğünü bilmediğini vurgulayan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, “Aziz başkanla benim açıklamaların uzaktan yakından ilgisi yok. Aziz Başkan ne düşünüyor? Aziz başkan da Türkiye’nin geleceğini düşünür, partinin başarısını ister. Türkiye’de AKP iktidarından çeken, 397 yılla yargılanmış İzmir’in projelerinin ötekileştirdiği bir belediye başkanı olarak partisinin başarısı ister. Partisinin iktidar olmasını ister. Aslında tüm belediye başkanlarımız bunu ister. Seçimden sonra kendisiyle bir kez görüştük. Bu konuları konuşmadık. Benim söylediklerim beni bağlar” dedi.

İMZA TOPLAMA ÇALIŞMASI PARTİ İÇİ YARIŞ DEMEK, BUNU İSTEMEM
Yüksel, “Ben konunun imza toplama noktasına gitmesini istemem. Doğru olmaz. Birliktelikle, ortak akılla bu konuyu çözmek gerekir. Parti büyükleri, partide önemli görevler almış isimler girişimde bulunursa bu rahat çözülür. Kurultay için imza toplama çabasıyla çözülmesi demek parti içi yeni tartışmanın başlaması demek olur. Tüzük kurultayında büyük gerginlikler yaşandı. Böyle olması fayda getirmez” diye konuştu.

İNCE NE DEDİ?
“Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi, ama benden gitti. Ben şöyle söyledim, gizlim saklım yok benim. Sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti’ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne'den Ardahan'a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı... Böyle bir teklifte bulundum. Evet ya da hayır demedi, ben bu teklifi yaptım. Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi"