GÜNDEME BAKIŞ- Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman Rize’nin fethinin 561'inci yıl kutlamalarında şehirlerin kurtuluş gününün kutlanmasına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Kahraman, "Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. İstanbul’un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki" demişti.
Kahraman’ın bu sözleri büyük tepki çekerken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, de sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Kahraman’a sert tepki gösterdi.

“GÜCÜNÜ  MEVCUT İKTİDARDAN ALMAKTADIR”
Yücel, “Ne yazık ve acıdır ki bir dönem, Atatürk'ün makamında oturan İsmail Kahraman, "9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun kutlanmasına gerek yok, kurşun sıkmadık, cihan harbi bitti ve gittiler" diyerek, 26 Ağustos 1922'de işgal kuvvetlerine karşı başlayan, çarpışa çarpışa, şehit düşerek, gazi olarak İzmir'e kadar gelen ve Anadolu'yu işgalcilerden kurtaran Kahraman Ordumuzun Büyük Zaferini, vatanımızın kurtuluşunu ve Başkomutan Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışma hadsizliğinde bulunmuştur. 1969 Kanlı Pazar olayında da emperyalizme karşı Mustafa Kemal Yürüyüşünü gerçekleştiren öğrencilere karşı olan bu gerici zihniyet, Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar büyük büyük bir devrimci olduğunu anlamadı, anlayamaz. Geçtiğimiz dönemlerde Atatürk'ün kurduğu meclisin başkanlığına getirilen bu zat, kirli, gerici ve laik Cumhuriyet karşıtı düşünceleri zikretme cesaretini, Atatürk ve Cumhuriyetimizle hesaplaşma çabasında olan mevcut iktidardan almaktadır.  Atatürk aydınlanmasına inanan anlayış, ömrü tükenen bu köhne zihniyetin yerini çok yakında alacaktır” ifadelerini kullandı.