İzmirlilere yönelik hakaret dolu, skandal ifadeler kullanarak büyük tepki çeken Zekiye Çomaklı hakkında, çektiği videonun sosyal medya da yayılmasının hemen ardından savcılığa suç duyurusunda bulanacaklarını ve İzmirliye yapılan hakaretlerin yapanların yanına kar kalmaması için,adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adli süreci başlattı. Yücel, partisinin milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır ve CHP Konak ilçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile birlikte İzmir adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.

İŞTE O SUÇ DUYURUSU 
Yücel’in ve Milletvekillerin her biri ayrı ayrı suç duyurusunda bulunurken savcılığa verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı;
“Gerek ölüm ve hastalık vakalarıyla, gerek de ekonomik ve sosyal etkileriyle tüm dünyayı kasıp kavuran, aynı nispette ülkemizde de ciddi bir tahribat yaratan Corona Virüsün neden olduğu Covid 19 hastalığının etkileri toplumumuzda en ağır şekilde hissedilirken, siyasiler ve toplumun tüm kesimlerince salgınla mücadele konusunda her yerde birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapılırken şüphelinin sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım, bu süreçte halkın en çok ihtiyacı olan birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu zedelediği gibi diğer yandan “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik etmektedir.”
 Şüpheli sosyal medya paylaşımında, dünyanın bir çok yerinde Hristiyan ve Yahudilerin ezan dinleyip Kuran okuyarak Corona Virüsle mücadele ettiğini belirterek “Elin gavuru bunları yaparken, bizim İzmir’deki dinsiz, imansız, anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da, bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur? Azıcık efendi gavur olun. O dedelerinizi denize döktük diye, Türkiye Cumhuriyeti’ne bu kadar düşmanlık niye? Sizi inşallah Corona vura da, biz de kurtulalım” demiştir. 
 Şüpheli bu sözleriyle yurdumuzun düşman işgalinden kurtarıldığı milli mücadelede ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük bir rol oynayan İzmir’de yaşayan, 4 milyonu aşkın yurttaşımızı hedef göstererek toplumu İzmir’lilere karşı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik etmektedir. Şüphelinin bu eylemi TCK’nın 216. maddesinde 1 yıldan 3 yıl kadar hapis cezası gerektirmektedir. Diğer yandan şüpheli, İzmir’lileri “dinsiz, imansız, gavur, namussuz, haysiyetsiz” olarak tanımlayarak tüm İzmir’lilere hakaret etmektedir. Şüphelinin bu eylemi de TCK’nın 125. maddesi uyarınca 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası gerektirmektedir.   
Yıllardır İzmir’de yaşayan, vatanına, milletine, devletine ve bayrağına canı gönülden bağlı ve büyük dedesi milli mücadelede şehit düşmüş bir kişi olarak şüphelinin ifadeleri şahsımı ziyadesiyle üzmüş ve rencide etmiştir. Diğer yandan şüphelinin görüntülerdeki söylemlerinde yer alan “tahrik”, soyut saygısızlık ve reddin ötesinde; halkın belli bir kesimine karşı düşmanca tavırlar gösterilmesini sağlamaya ve bu tür tavırları pekiştirmeye yönelik olarak nefret söylemi içermektedir. Tüm İzmir’liler gibi ben de İzmir’de yaşayan bir yurttaş olarak şüphelinin söylemlerinden dolayı mağdur olduğumu ifade etmek isterim. İşbu nedenlerle şüpheli hakkında ilgili yasa maddeleri uyarınca cezalandırılması istemiyle Sayın Savcılığınızca kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.”

SALDIRGAN NE DEMİŞTİ?
İzmirlilere ağza alınmayacak sözlerle saldıran Zekiye Çomaklı, sosyal medya paylaşımında; dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, "Elin gavuru bunları yaparken, Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" ifadelerini kullanmıştı. Çomaklı koronavirüs salgınının kentte yayılması temennisinde de bulunmuştu.

YÜCEL, HER ZAMAN HADLERİNİ BİLDİRMEYE HAZIRIZ
İzmir’in kuruluşun ve kurtuluşun şehri olma kutsallığına ve bu şehrin vatansever, cumhuriyetçi ve ülkesi için her zaman canını ortaya koymaya hazır insanlarına yapılacak hiçbir saldırıya sessiz kalmayacaklarını ifade eden CHP il başkanı Deniz Yücel, “ Böylesine ahlaksızca ve düşmanca yapılan bir saldırı karşısında CHP İzmir olarak sayın milletvekillerimiz Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç,Tacettin Bayır ile birlikte, CHP Konak ilçe başkanımız Çağrı Gruşçu’nun da katılımıyla adliyeye geldik ve bu kendini bilmez hakkında suç duyurusunda bulunduk. İzmir bizim kırmızı çizgimizdir. Ne ben, ne de milletvekillerimiz, kimden gelirse gelsin, İzmir’e yönelik bu tür bölücü, kin ve nefret içeren saldırılara sessiz kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız. Bu saldırı sahiplerine her zaman hadlerini bildirmeye hazırız. Bugünde suç duyurusunda bulunarak, adını bile anmak istemediğim bu saldırganın hukuki anlamda gerekli cezayı almasını sağlamak için ilk adımı attık. Sayın vekillerimiz ile birlikte de bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.