Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de CHP ve İYİ Parti Büyükşehir ve ilçelerde ittifak yaptı. İYİ Parti sadece Konak, Karşıyaka, Torbalı, Selçuk, Urla’da kendi adaylarıyla seçime girecek. Tire ve Kiraz’da ise CHP aday çıkarmayacak.

MECLİS LİSTELERİNDE DE İTTİFAK!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bugün ortak meclis listesi çıkarmak için bir araya geldi. İYİ Partili Kırkpınar ve beraberindekiler CHP İl Başkanlığı’na gitti. Burada tüm ilçeler tek tek masaya yatırıldı.

ANLAŞILMAYAN YERLER VAR!
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre İYİ Parti Konak, Karşıyaka, Torbalı, Selçuk, Urla’da kendi meclis listesiyle seçime girecek. Görüşmede birçok ilçede İYİ Partili meclis üyesi adaylarının CHP listesinden seçime girmesi kararlaştırıldı ancak bazı ilçelerde uzlaşı henüz sağlanamadı. Üzerinde anlaşma sağlanamayan ilçelerle ilgili Yücel ve Kırkpınar yarın bir kez daha bir araya gelerek anlaşmaya çalışacak. Müzakereler olumsuz sonuçlanırsa anlaşma varılmayan ilçelerde her iki parti kendi meclis listeleriyle seçime girecek.

İYİ PARTİ CEPHESİ BASTIRIYOR!
İYİ Parti cephesinin daha fazla meclis üyesi adayını CHP listesine sokmak için bastırdığı, CHP’nin ise son seçim sonuçlarına göre hareket ettiğini öne sürüldü.