GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Cansu Aydoğdu'nun ailesini evinde ziyaret etti. Ailenin acısını paylaşan Yücel, kadın cinayetlerinin siyasi olduğunu savunarak, AK Parti'yi eleştirdi. CHP'li Yücel, "Handan, Cansu, Sakine, Zehra, Nurel, Şule, Remziye, Sinem, Serap ve Yeliz... Onlar Artık Yoklar! Son bir haftada, sadece basından haberdar olabildiğimiz kadarıyla 10 kadın, 10 can katledildi. Kadın cinayetleri bu ülkenin kötü kaderi, kara lekesi olamaz. Kadınların erkek şiddetiyle hayattan canice koparılmasına, insan hayatının bu kadar değersizleştirilmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Daha kaç evladın yetim, kaç anne babanın evlatsız kalması gerek" diye sordu.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇIKANLAR SORUMLUDUR"
Yücel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Hani ihtiyacınız yoktu İstanbul Sözleşmesi’ne, hani yasalar yeterliydi de siz uygulayıp koruyacaktınız şiddetten kadınları. Hayatı tehlikede olduğunu ”ölmek istemiyorum” diye haykıran, şiddet karşısında çaresiz kalan kadınları görmezden gelirken,onlar katledilmeye devam ediyor. İnat ve bazı tarikatların gönlünü hoş etmek uğruna, İstanbul Sözleşmesi’nden kim çıktıysa kadın cinayetlerinin sorumlusu da odur. Kadın cinayetleri siyasidir. İktidar bu duruma seyirci kalmaya devam ederse bu cinayetlerin vebali de onun boynundadır.

"MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"
İzmir’de boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından katledilen Cansu Aydoğdu’nun acısını paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek için, ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Bu acılar son buluncaya, Türkiye'de kadına şiddet bitinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

...