GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın düzenlediği 4. dönem ahde vefa yemeği Gaziemir’de bir otelde yapıldı. Yemekli toplantıya eski Başbakan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eski Bakan Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli,  eski il başkanları, yeni ve eski milletvekilleri, yeni ve eski belediye başkanları, 4. dönemde görev alan eski il yöneticileri katıldı.  

İZMİR’E YAPILAN OPERASYONDAN İÇİŞLERİ BAKANI, ADALET BAKANININ HABERİ YOKTU!

Yıldırım, “AK Parti’nin ağır ağabeyleri, ablaları dördüncü dönemden geçmiş. 2011 seçimlerinde İzmir’den aday olmamla birlikte siyasi hayatımda önemli bir değişiklik oldu. İzmir bambaşka bir yer benim için. Erzincan milletvekilliğinden, İzmir adaylığına giden süreci Cumhurbaşkanımızın o dönemde uygun görmesiyle başlattık. İyi ki de olmuş. İzmir’i ve sizleri tanıdık. İzmir’i bizi sevdiğini düşünüyorum. O günler aklıma geliyor da şöyle İzmir bize eli boş karşılamadı. Hoş geldin dedi. Bir operasyon yapıldı. Bizim İzmir’deki çıtamızı yükselişimizi geciktirdi. Rakiplerimiz de bunu konuşmalarında ikrar ettiler. İşin üzerinden zam geçti, düşündüm,öne geçmiş gözüküyorduk. Operasyon oldu.  O operasyonda bakanımızın haberi yok. 400 polisle belediye basılıyor. İçişleri Bakanının haberi yok. Adalet bakanını haberi yok. Hali görüyor musun? Bize karşı siyasi operasyon yapıldı. Bütün olumsuzluklara rağmen biz 2011’de sıçrama yaptık. AK Parti ben de varım dedi. Artık tek kale değil çift kale var dedi. Sonunda yerel seçim oldu. Yerel seçimde aday olduk, yine operasyon oldu. Saçma sapan bir dava. Konusu geçmiş, hiçbir şeyi olmayan işler operasyon oldu. FETÖ operasyonu. Gündemlerin değiştiği zor bir ortamda AK Parti bu kadrolar vefa abidesi bu kadrolar AK Parti’nin oyunu zirveye taşıdı. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ Kİ DE İZMİR’E HİZMET YAPTIK! ZERRE KADAR PİŞMANLIĞIM YOK. DEVAMI DA GELECEK!
Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Hep rüzgarı arkadan almaya devam edeceğiz. Çünkü yenile yenile zafer vardır derler. Adım adım geliyoruz. Hazmade hazmade geliyoruz. 2011’den sonra çıtayı aşağı düşürmedik. Az da olsak hep ileri gittik. Bunlar boşuna olmadı. Gayretle, çalışmayla oldu. Kaynaşmayla oldu. Kucaklamayla oldu. İzmir’in sorunlarını kulak kapatmak değil hiçbir hesap yapmadan üzerine gitmek çözmek İzmirlilerin hayatlarını kolaştırmak, yaşam kalitesini artırmakla oldu. İzmir’e az iş yapılmadı. İzmir siyasi tarihinde görmediği hizmetlerin kat kat fazlasını gördük. İyi ki de yaptık. Zerre kadar pişmanlık yok. Engellemek bizim hızımı kesmez. Engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Vefa çok önemli.  AK Parti İzmir’e yar yapıncaya kadar bunlar nerden geldi noktadan, AK Parti İzmir’in siyasetini belirleyen parti oldu. Bu tesadüf değil. Emek var. Alın teri var. Gayret var. Ben değil biz diyen bir anlayış var. İzmir’de aktif olarak siyasete başladığım günden beri hep destek gördüm. Aile anlayışı içerisinde hareket ettik. Amatör ruhla bugünlere geldik”

PARTİDEN KOPAN ÇIKMAZ SOKAĞA GİRER! BİR DİYECEĞİN VARSA O GÜN NEDEN SÖYLEMEDİN?
AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, “AK Parti’yi darbe girişimleri, gezi olaylarıyla dize getiremeyenler bu sefer taktik geliştirdiler. İçerden acaba nasıl bir yol buluruz da partiyi zayıflatırız? Yol boyunca yorulanlar, yoldan sapanlar oldu. Yol bitmedi, devam ediyor. Devam da edecek. Durmak yok yola devam. Bu partiden kopan çıkmaz sokağa girer. Millet sana şunu der, ‘sen bu partinin içindeydin, en yetkili görevlere geldin. Bir diyeceğin varsa o gün neden söylemedin? Ben demiştim laf-ı güzaftır. Biz yolumuza inandığımız hedeflere taviz vermeden devam edeceğiz. Daha çok istişare edeceğiz. İstişarede asla zafiyet yaşamayacağız.  Amatör ruha ihtiyacımız var. Hep sokakta olmamız lazım.

HEYECAN TAZELİYORUZ

Yıldırım, “Buna benzer toplantı önemli. Heyecan tazeliyoruz. Muhabbetimizi artırıyoruz. Partimiz, davamız hakkında art niyetli faaliyetlerin iç ve dış miraklarca çok daha fazlalaştığı bu dönemde ihtiyacımız olan bir, beraber olmaktır. Kenetlenmektir. 4. Dönem il başkanımız Ömer Cihat Akay ve o dönemde bu kutlu yola hizmet eden değerli kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu ülke için İzmirimizin için yaptığınız çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Yeni döneme giriyoruz. Kongre dönemi. Teşkilatlar tekrar hareketlenecek. Kongreler yapılacak. Arkadaşlarımız güven tazeleyecek. Yeni arkadaşlar gelecek. Eskiler devam edecek. Büyük kongreye hazırlanacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde2023-2024 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. O öyle yapmış o bununla birlikte olmuş bizi ilgilendirmez. Biz kiminle beraberiz. Hakla beraberiz halkla beraberiz. Bu iki noktayı akılda tutarsak gereğini yaparsak kimse bize bir şey yapamaz. Bu millete hizmet etme konusunda bizim 18 yıllık bir başarı destanımız var. Yapacaklarımızı anlatmıyoruz. Hayallerimizi anlatmıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olarak anlatıyoruz. Milletimizin basiretine çok güveniyoruz. Bu güne kadar biz yanlış yaptık millet düzeltti. Hiçbir seçimde şaşmadı. Bize düşen çalışmak. Taktir Allahı’ndır. Biz çalışacağız, gayret edeceğiz. Sonuç nasipse olur. Olmazsa eyvallah. Olmazsa yine olur. Büyüklerin bir lafı vardır. Olan olmuştur olacak olanda olmuştur. Yaşayıp göreceğiz. Bilsek heyecanı kalmaz” diye konuştu.  

KAHKAYA BOĞDU!

Yıldırım, “Böyle bir toplantı düzenlenince ne oluyor, alternatif bir şeyler oluyor dedim. Konuşmaları duyunca rahatladım. Bir dahaki toplantıyı Aydın Şengül düzenlesin. Kerem Ali Bey sen bu toplantılardan işgillen  miyorsun değil mi?” demesi toplantıya katılanları güldürdü.