Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım yönetimin düşürülmesi için imza toplama harekatına çok sert bir dille eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU’NA YAPILANIN AYNISI YAPILIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu başkanlığının düşürülmesi için imza toplandığını hatırlatan Yıldırım, aynı hamlenin kendisi için yapıldığını söyledi. Yıldırım, “Ellerinde böyle bir imza varsa getirsinler ilçe başkanlığına versinler. Demokrasinin gereğini yaparım. 23 Haziran seçimleri bitmişken, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de iktidar olmaya hazırlanırken buna yeltenenleri ne tarih ne de Cumhuriyet Halk Partisi affetmez. Genel Başkana yapılan imza operasyonu bana da yapılıyor" dedi. 

BU İŞİN ARKASINDA…
“Bu helmeyi sizce kim başlattı?” sorusuna Yıldırım “Bu işin arkasında İl Başkan Yardımcısı Sedredil Çoşkuner’in olduğunu duydum. Onun yaptığı bir hamle olduğunu duydum. Bunu basınla paylaşmasınlar, getirsinler ben gereğini yaparım” dedi.

Öte yandan Yıldırım’ın dün WahatsApp’tan partililere bir açıklama gönderdi. Yıldırım açıklaması şu şekilde: “
Üzülerek görüyorum ki, sizler partiniz ve ülkenizin geleceği için canla başla çabalarken çok küçükte olsa bir kısım arkadaşlar kendi derdine düşmüş ben ilçe kongresinde ne olurum telaşına girmişler. Bu şahıslara baktığınızda hayatında ilçe başkanlığına bile uğramamış hiç bir secimde hiç bir görev almamış işleri güçleri makam derdinde koşan ve yerel yönetimlerin imkanlarından faydalanma derdinde olan şahıslar. Bu şahıslar kin ve nefret siyasetini yürüten bunun üzerinden yol almaya çalışan karalama siyaseti yapan kişilerdir. Sizlerden ricam yola ilk çıktığımızda karar verdiğimiz yoldaşlık kültürü içerisinde emek veren siz değerli yoldaşlarımızın arasına fitne ve fesat sokmalarına asla izin vermeyin. Sizin başarınız partimizin başarısı olacak ve bu delege ağalarının egemenliğini. Kırarak sade üyenin önünü açacaktır. Sizlerle oluşturduğumuz ve taban hareketine dönüşen komiteler gün geçtikçe güçlenmekte ve bu şahısları rahatsız etmektedir. Benim mücadelem partimin iktidara gelmesi için güçlü örgütler yaratmaktır. Varsa bir ihtiyaç sizin kontrolünüzde ve ilçe başkanlığımızın bilgisi dahilinde her türlü organizasyonu yaparsınız. İlk ilçe başkanı olduğumda 25 mahallede 15 koordinatör ile zor toplantı yaparken şimdi 25 mahallede yaklaşık 600 komite üyesine ulaştık.
ŞAHSİ ÇIKARI İÇİN...
"Partiden nemalanmaya çalışan partinin hiçbir seçiminde görev bile almayan sadece şahsi çıkarı için siyaset yapan ve örgütün içine fitne ve fesat sokmaya çalışan bu dedikodu yuvalarına fırsat vermeyeceğinize inanıyor ve güveniyorum hep beraber başaracağız. Bizim çok güçlü bir kadın ve Gençlik kollarımız ve mahalle örgütlerimiz varken kahvaltı, toplantı çay içme bahanesiyle ayrı bir örgütlenme içinde olanların toplantılarına katılmayın"
 

Kimseyi ötekileştirmedik. İlçe başkanlığının kapısı herkese açık olduk. Sizlere inanıyor ve güveniyorum daha ileriye gitmek için çalışacağız Mahalle üyelerinizi de bu kişilere karşı bilgilendirmek sizlerin görevidir”

.”