GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in tecrübeli siyasetçilerinden Yıldırım Ulupınar, adından söz ettirmeye devam ediyor. Ulupınar, bir dönem Narlıdere Belediye Başkanlığı yaptı. 21. dönemde DYP’den İzmir Milletvekili seçildi. DYP’nin 2002 seçimlerinde baraj altında kalmasıyla Ulupınar’ın meclis serüveni de bitmiş oldu.

DYP VE DP İZMİR İL BAŞKANLIĞI YAPTI
DYP İzmir İl Başkanlığı yapan, DYP ve ANAVATAN Partisi’nin birleşmesiyle kurulan Demokrat Parti’nin de İzmir dümenin başına geçen Ulupınar, daha sonra AK Parti’de siyaset yaptı. İYİ Parti’nin kurulmasıyla birlikte Ulupınar, İYİ Parti’ye katıldı ve partinin İzmir’deki kurucu il başkanı oldu.

AKŞENER’İN İSTEĞİYLE İL BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA ETTİ
Ulupınar, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in isteğiyle il başkanlığı görevini bıraktı ve milletvekili aday adayı oldu. Ulupınar, birinci bölge ikinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.

VEKİL OLMAK İÇİN HİÇ ÇALIŞMADIM
İYİ Parti birinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar, “2002’den bu yana milletvekili aday adayı olmadım. Bana bir ihtiyaç olduğunda aradılar, buldular. Kısacası bana ihtiyacı olan beni aradı. Sayın Genel Başkanımız da İYİ Parti kurulduktan sonra beni arayarak, ‘Sana ihtiyacımız var’ dedi. Ben de düşünmeden ‘hemen’ dedim ve işe koyuldum. Partinin İzmir’deki kuruluşunu tamamladım. Siyasette mesele akıllarda kalabilmek. Ben vekil olmak hiç çalışmadım. İzmir denilince akla gelmek önemli. Meral Hanım’a çok inanıyorum. Öyle olmasa aktif siyasete dönmezdim. Kendisi Cumhurbaşkanı seçilecek. İzmir’de yüksek bir oy alacağız” dedi.

ELLERİNDEKİ DONELER ONLARI TEDİRGİN EDİYOR
Ulupınar, AK Parti ve CHP’nin elindeki İYİ Parti doneleri yüzünden tedirgin olduğunu öne sürerek, “İYİ Parti’nin hızlı yükselişi CHP ve AK Parti’yi tedirgin ediyor. Bu bir gerçek. Gördüğümüz, duyduğumuz bu. Haksız da değiller! Hem Türkiye genelinde hem de İzmir’de partime müthiş bir teveccühü var. Buna layık olmak için çok çalışacağız” dedi.