Bir süredir memleketi Erzincan’da bulunan Yıldırım, Ankara’ya döndükten sonra rahatsızlık belirtileri göstermeye başladı. Bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yıldırım, "Vücut kırgınlığı nedeniyle bu sabah Semiha Hanım ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne başvurduk. Yapılan tetkikler sonucu Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıkmıştır. Durumumuz iyi, herhangi bir olumsuzluk yok. Doktorlarımız, süreci evde geçirmemizi uygun gördüler. Vatandaşlarımızdan TMM kuralına riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Dua eder, dua bekleriz" dedi.

YILDIRIM TABURCU OLDU

Sağlık Bağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yıldırım’ın hastaneden taburcu ettiklerini durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Koca, “Binali Yıldırım Bey ve kıymetli eşi Semiha Hanım’ın Ankara Şehir Hastanemizde yapılan tetkiklerinde COVID-19 testleri pozitif çıkmıştır. Şu an için durumları iyi ve kendilerini evde tedavileri için hastanemizden uğurladık. Gücümüz tedbir almaya ve sevdiklerimizi korumaya yeter.”

İşte AK Partili isimlerden Yıldırım'a 'geçmiş olsun' mesajları: 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ: “Covid-19 testi pozitif çıkan Sn. Başbakanımız Binali Yıldırım ve kıymetli eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi'ye Rabbimizden acil şifalar niyaz ediyorum.”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “Son Başbakanımız, İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi'nin koronavirüs testinin pozitif çıktığını üzüntüyle öğrendim. Rabbim’den acil şifalar diliyor, şahsım ve teşkilatımız adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: “Aziz Milletimizin duaları sizlerle. Rabbim Eş-Şâfi ismi hürmetine şifalar versin, geçmiş olsun.”

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: “Son Başbakanımız, İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım ve değerli eşi Sn. Semiha Yıldırım’a Covid19 testlerinin pozitif çıkması sonucu geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Dualarımız sizlerle Başbakanım.”AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle: “Covid-19 test sonuçları pozitif çıkan; son başbakanımız, İzmir milletvekilimiz Binali Yıldırım ve değerli eşi Semiha Yıldırım Hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar ihsan etsin. Dualarımız sizlerle başkanım.”

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili: “Koronavirüs testi pozitif çıkan Son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Cenab-ı Allah'tan en kısa sürede kendilerine şifa vermesini niyaz ediyorum.”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal:“Son Başbakanımız, İzmir Milletvekilimiz Sn. Binali Yıldırım ve kıymetli eşi Semiha Hanım’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa sürede sıhhatlerine kavuşmaları için dua ediyorum.”