Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Başbakan Binali Yıldırım, Bayraklı Sevgiyolu’nda mini miting düzenledi. Sevgi yolunu hınca hınç dolduran vatandaşlara seslenen Yıldırım, İzmir’e yapılan yatırımları ve yapılacakları açıkladı.

BAYRAKLI BİZİ HER ZAMAN BAĞRINA BASTI
Bayraklı’nın her zaman AK Parti’yi bağrına bastığını kaydeden Yıldırım, “Ege’nin incisi güzel İzmir. İzmir’in güzel insanları muhabbetle selamlıyorum. Ülkücü arkadaşlarımızı da selamlıyorum. İzmir’in bütün ilçe, mahallelerini, köylerine selamlarımı gönderiyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Sevgi yolu sevgi dolmuş. Türkiye’nin aydın yüzü İzmir, sizlerle geleceğe güvenle emin adımlarla yürüyoruz. İnançlıyız, kararlıyız, büyük Türkiye yolunda İzmir bizimle beraber. Bu coşku oldukça eyvallah çok daha zaferleri koşacağız. İzmir’i adım adım dolaşıyoruz. Bugün Bayraklı’dayız. Bayraklı yine her zamanki gibi bize bağrına bastı. Karşıyaka, bayraklı çiğli burada. Sizlerle beraber büyük işler başardık. Ülkemizi İzmir’imizi nereden nereye getirdiğimizi sizler biliyorsunuz. Türkiye’yi 3 kat büyüttük. Bugün issizlik rakamları açıklandı. Türkiye’ye işsizlikte yüzde 1. 6 daha iyi yol kat etti.  Dünya’nın en büyük projelerinden 6 tanesi Türkiye yapıyor. Bunlardan iki tanesi de İzmir’de yapılıyor. İzmir-İstanbul otoyolu, diğeri de İzmir-Ankara hızlı treni. Hayırlı uğurlu olsun. Önümüzdeki yıl otoyol açılıyor. Buradan İstanbul’a 2 saat 50 dakikada geçeceğiniz. İzmir’den İstanbul’a gitmek için 11-12 saat yol yapılıyor” diye konuştu. 

35 İZMİR 35 PROJESİNİN 9’UNU TAMALADIK
Yıdırım’ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde açıkladığı 35 İzmir 35 Proje hakkında bilgi veren Yıldırım, “15 yıldır milletimize ülkemize hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir şehrimizi ihmal etmedik. İzmir’i ihmal eden Türkiye’yi ihmal etmiştir. Ege’nin incisi İzmir’imize çok önemli büyük yatırımlar yaptık. İzmir’i her bakımdan geliştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şimdiye kadar İzmir’e 66 kat trilyon yatırım yaptık. 35 İzmir, 35 projede tüm hızıyla devam ediyor. 9 tanesini bitirdik. 17 tanesine başladık, diğerlerinin de hazırlık çalışmaları devam ediyor. Onlar konuşur, AK Parti yapar. AK Parti söz verirse sözlerinin altında kalmaz” dedi. 

İZMİR’E YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI
İzmir’e; sağlık, eğitim, spor, alt yapı ve ticaret alanında yapılan hizmetleri sıralayan Yıldırım, “İzmir’e 15 yılda tam 9 bin 250 tane derslik yaptık. Şimdiye kadar İzmir’e 80 yılda yapılan derslik sayısı 14 bin. Biz bunun üzerine 9 bin 250 derslik yaptık. Yurt sayısını arttırdık. 2002’de 9 bin 700 olan yatak kapasitesini 16 katına çıkardık. Yakın zamanda 30 bine çıkacak. İzmir sağlıkta 15 yılda çok önemli mesafe aldı. 31 hastane yapıldı. 2 tane ağız diş sağlığı 74 tane sağlık tesis yaptık. Bayraklı modern şehir hastanesi yapıyoruz.. 2 bin 60 yataklı, hastanemiz sağlık hizmeti sağlayacak, diğer yandan da iş ve aş sağlayacak. Dikili Kiraz’da devlet hastanesi yapılıyor. Menemen Karşıyaka, Foça, Menderes, Selçuk, Kınık devlet hastanelerinin inşaatı devam ediyor. 2002’ye kadar 400 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 835 bin kilometreye çıkardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürmeyiz. İzmir Adnan Menderes Havalimanını Türkiye’nin en modern havalını haline getirdik. İZBAN’ı Torbalı’dan Selçuk’a uzattık. Sonra da Bergama ve Aliağa’ya kadar uzatacağız. Böylece raylı sitemi 186 kilometreye çıkıyor. Dünyanın en modern en uzun raylı sistemini İzmir’e biz kazandırdık. İzmir’e ikinci havaalanı geliyor. Alatacatı Havalimanı’nın ihalesini yaptık. Avrupa’nın en modern lojistik merkezini Kemalpaşa’da kuruyoruz. Yat limanlarını, balık barakaları kazandırdık. Güzelbahçe Limanı’nı bitirdik” diye konuştu. 

TRAMVAY’IN MALİYETİNİN YARISI
Sabuncubeli Tüneli’nin maliyetinin tramvay projesinin yarısı kadar olduğunu belirten Yıldırım, “Sabuncubeli Tünelleri’ni açtık. 400 yıllık hayal gerçeğe döndü. Belediye Başkanı merak etmiş, fiyatları açıklamadı demiş. 536 milyon… Senin yaptığın sahile yaptığın tramvayın yarısı kadar. 17 bin 600 konut yaptık. İzmir’in 50 yıllık içme suyu problemini biz çözdük. Yiğitler tarafında 13 baraj yapımı devam ediyor. Efes’e deniz geliyor. Antik limanın çalışmalarına başladık. Bu da bizim sözümüzdü. İzmir’de 10 taneyi 13 organize sanayiye çıkardı. 7 tane organize sanayi yapımı devam ediyor. Bunlar da bittiğinde 150 bin yapımı devam ediyor. 2002’de 23 tane mavi bayraklı plajımızı varken bugün 51 tane var. İzmir’in Göztepe, Alsancak, statları yapıyor. Karşıyaka stadını belediye engelliyor. Haberiniz olsun. İhalesini yaptık. Siz gereğini yaparsanız, inşallah Atatürk’ün kurduğu takımının stadı da yapmış olacağız” diye konuştu.

BAYRAKLI’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ
2019 yerel seçimlerini kazanmaları halinde Bayraklı’nın sorunlarını çözeceklerini kaydeden Yıldırım, “Bayraklı’da alt yapı hak getire. Sahilde, yeşillikler, süslemeler gırla giderken, bayraklının alt yapısı yetersiz. Trafik sorunu var. Biz bayraklığının sorunlarını biliyoruz. İnşallah yine biz çözeceğiz. O yüzden bayraklıda çok güçlü bir evet, destek bekliyorum. Bayraklı’da Tepekule’de 600 konutluk projede bir sıkıntı var. Biliyorsunuz değil mi? İnşallah bu sorunu da çözeceğiz. Bayraklı’yı alt yapısı düzelmiş, trafik sorunu bitmiş bir ilçe yapacak mıyız? Sahil projesini, kentsel dönüşüm konusu en fazla İzmir’i ilgilendiriyor. İzmir’i gezerken mutlaka imarla, tapu, mülkiyetle sorunları çözeceğiz dedik ve imar barış yasasını geçirdik. İzmir gibi dünya şehri binalarının yüzde 62’si imarsız sağlıksız ruhsatsız. Bu sorunu çözmek için bu yasayı çıkardık. CHP biz düşündük demiş, siz hayal edersiniz, AK Parti gerçeğe dönüştürür” dedi.

DAĞ: BAYRAKLI YİNE MUHTEŞEMSİNİZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bayraklı’nın yine her zaman ki gibi muhteşem olduğunu belirterek, “24 Haziran seçimlerine artık 1 haftalık bir zaman kaldı. Bugüne kadar 12 seçimde AK Parti olarak nasıl iktidarı elde etmişsek, Allah’ın izniyle bu 13. seçimde de aynı sonucu almaya hazır mısın Bayraklı? 24 Haziran’da AK Parti Genel Merkezi’nden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşması yapmasına hazır mısın Bayraklı? Çok önemli süreçlerden geçtik. Gezi olayları oldu. Türkiye ne yaptıysa Bayraklı aynısını yaptı. Bunları elinin tersi ile ittiler. Yolsuzluk adı altında darbe girişimi yaptılar ama sizler yine engel oldunuz. Şimdi önümüzde önemli bir süreç var. Hele 15 Temmuz gecesi, o hain işgal girişimi gecesinde ilk arayanlar, hep arayanlar, meydana giden ve dolduranlar, o hainlere vücudunu siper edecek olanlar yine Bayraklılı hemşerilerimdi. Allah sizlerden razı olsun. Bu hafta inşallah bugüne kadar yaptığımızın daha fazlasını yapma zamanı. Bu hafta Türkiye’nin neresinde olursa olsun hemşerilerimizi dostumuzu haberdar edeceğiz, onlara bilgi vereceğiz. Onlara bu 24 Haziran seçiminin ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlatacağız ve birer birer oyları toplamaya devam edeceğiz. Çünkü biz birilerinin elinde Büyükşehir imkanları, ilçe belediye imkanları olabilir, AK Partili kardeşlerime baskı uygu olabiliyor olabilirler ama biz AK Partililer olarak hiçbir zaman bu baskılara boyun eğmedik. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde ilk mesajı da onlara vereceğiz. 2019 yerel seçimlerinde Bayraklı Belediye binasında AK Partili bir kardeşimizin balkon konuşmasına hazır mısınız? Ben hazırım aday olarak değil. Bayraklı Belediye Başkanlığı binasından balkon konuşması yapmaya 4 yıldır milletvekilliği yapan AK Partili kardeşiniz Hamza Dağ hazırdır. Sizler de hazır mısınız Bayraklı?” diye konuştu.

ŞENGÜL: BİZ ONLARA BAYRAK YIRTMANIN NE OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Bayraklı hak ettiği hizmeti alamıyor. Bayraklı unutulmuş. Buna dur durma zamanı geldi. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti bayrağını göndere çekiyoruz. Hastanemizin inşaatı hızla devam ediyor. Böylece Bayraklı’da işsizliği bitireceğiz. İmar barışını getirdik. Bayraklımızın kentsel dönüşümüyle çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bunu yapabilmemiz için yerel yönetimde iktidar olmamız gerekiyor. Birileri uzun adama ne demişti? Seni başkan yaptırmayacağız demişti. Şimdi sandıkları patlatma zamanı geldi. Şimdi uzun adamı Başkan yapma zamanı geldi. Önce uzun adamı başkan yapacağız, sonra inşallah yerel yönetimlerde bayrağı göndere dikeceğiz. Onlar o kadar nefret ve kin dolular ki, ne kadar bizim posterimiz, bayrağımız varsa hepsini yırtıyorlar. Şimdi biz onlara bayrağı yırtmanın ne demek olduğunu 24 Haziran’da göstereceğiz. Sizden son 6 gün 4 saat uyuyalım, 5 saat uyuyalım herkesin elini sıkalım, herkesin gönlünü kazanalım. Bayraklı teşkilatına güveniyorum. Çıktığınız yolda Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

HIZAL: SEÇİME EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRIZ
Bayraklı İlçe Başkanı Özgül Hızal ise, “Bayraklı İlçe teşkilatı olarak çalışmalarımızı hızla başladık. Seçim Koordinasyon Merkezi’mizi hızla oluşturduk.  Geçe gündüz demeden sıkılmadık el çalmadık kapı bırakmadık. İftar ve sahur programları düzenlendik. Seçime en iyi şekilde hazırız. Bayraklı teşkilatı olarak Cumhurbaşkanı ve sizin emir bilerek çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Hedefimiz partimiz Bayraklı’da ilk sırada yer almasıdır. Bayraklı, İzmir ve Türkiye şahlanacak” dedi.