GÜNDEME BAKIŞ – Parti içi yarışla ilgili sessiz kalan ve “tarafsızım” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, Gündeme Bakış’a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlçelerdeki yarışları değerlendiren Soyer, “Parti içi yarış çok değerli. Rekabetin daha çok performans üzerinden olması önemli. Yeter ki birbirini incitecek, kıracak bir noktaya gelinmesin. Çünkü partiye verecek en büyük zarar parti içerisinde bir kavga, gürültü olması. Bir çatışma görüntüsüdür. Buna kimsenin hakkı yok. Bizim vatandaşa güven verebilmemiz için kendi içinde kavga eden bir noktada olmadığımızı anlatmamız lazım. Kendi içinde kavga eden yapı güven vermez. Yarış olması, dinamik tutar, hataları gösterir. Doğruya sevk eder” dedi.

BAŞKANLARLA UYUMLU ÇALIŞACAK İSİMLER OLMASI ÖNEMLİ
İlçe belediye başkanları ile ilçe başkanlarının uyumlu çalışması gerektiğine dikkat çeken Soyer, “İlçe belediye başkanları ile ilçe başkanları uyumlu olmalı. Genellikle de öyle olur. Sonuçta birlikte üretmeleri yararlıdır. Belediye başkanı belediyecilik yapmalıdır. Onun yaptığı işi siyasi algıya dönüştürecek olan da ilçe başkanları, il yöneticileridir. Bu bir iş bölümüdür. Aksi halde belediye başkanı siyaset yapmak zorunda kalır. Uyumlu olmaları çok önemli” dedi.

BEN TARAFSIZIM! AMA YAKIN ARKADAŞLARIM ÖZUSLU VE NALBANTOĞLU’NUN SİYASET YAPMASI DOĞAL!
İl kongresi ilgili herhangi bir düşüncesinin olmadığını belirten Soyer, yakın çalışma arkadaşları İzmir büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ve CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun siyaset yapmasını ilk kez değerlendirdi. Soyer, “10 yıl öncesinden beri siyaset yaptığım arkadaşlarım var. Mustafa Özuslu, Rıfat Nalbantoğlu gibi. Benim yakın arkadaşlarım. Onların böyle bir alanda çalışıyor olmasından daha doğal bir şey olamaz. Onlara da herkese söylediğim bir şey var: ‘Ben yokum kardeşim, siz istediğini yapabilirsiniz’ Ben taraf değilim. Taraf da olmam. Siz doğru bildiğiniz neyse onu yapın. Kamu gücünü kullanılmasına izin vermem. Onlar istediklerini yapıyorlar. Bu anlamda bir sıkıntı yok” dedi.

GENEL BAŞKAN BİR ŞEY DEMEDİ!
Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun il kongresiyle ilgili kendisine bir isim söylemediğini bir kez daha ifade etti. “İl kongresi tek mi yoksa çift adaylı mı olur?” sorusuna Başkan Soyer, “İkisi de mümkün. Ama tek adaylı olabilir. İsim konusunda bir şey yok” dedi.