2019 yerel seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP ve Millet İttifakının genç başkan adayı Utku Gümrükçü’nün hızına yetişilmiyor. Gümrükçü bir taraftan mahalle gezilerine devam ederken, bir taraftan da spor kulüpleri, esnaf, sivil toplum kuruluşlarını ziyaretleri yapıyor. 


ÜRETİCİ KOOPERATİFİ ÖNCELİĞİMİZ
Seçim çalışmaları kapsamında önce Sasalı’da ev hanımlarının yaptıkları reçelleri, börekleri, sarmaları, ekmekleri, yetiştirdikleri ürünleri üretici pazarında satan esnafı ziyaret eden Utku Gümrükçü sonrasında Sasalı Sosyal Dayanışma ve Geliştirme Derneği’ni ziyaret etti. Sasalı ile ilgili projeleri üzerine bilgi veren Gümrükçü, dernek başkanı Hale Kolatan’ın ve yöneticilerin sorun ve taleplerini dinledi. Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra kooperatiflere özel bir önem verileceğini söyleyen Gümrükçü “Kadınlarımızın iş gücüne katılımını son derece önemsiyoruz. Üretici kooperatifleri kurarak, destekleyerek özellikle kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlamak temel hedefimiz” dedi. 


ANNELER İŞE, ÇOCUKLAR KREŞE
 Çiğli Belediyesi’ne ait olan belediye binasının bir kısmının kreş yapımı için kullanılmasını talep eden Sasalı Sosyal Dayanışma ve Geliştirme Derneğini yöneticilerine, Gümrükçü; “Önceliklerimiz arasında kreş konusu var. ‘Anneler İşe-Çocuklar Kreşe’ diyerek semtlerimize kreşler kuracağız” diye konuştu. Dernek yöneticilerine sadece kreş değil, çok amaçlı spor salonu sözü de veren Gümrükçü, dernek yöneticileri ile seçimlerden sonra da sık sık görüşerek bilgi alış verişinde bulunacaklarını belirtti.