Çocukların doğum öncesinde başlayan periyot ve tetkiklerin de incelendiği etkinlikte, velilerin yol haritası çizildi. Ünlü konuşma terapisti Esmira Gafarova'nın teşhisleri, tavsiyeleri ve tedavi yolunda uygulanması gereken pratikler hakkında anne babalara uzman görüşü aktarıldı.

Kendisi de bir eğitimci olan BBP Buca İlçe Başkanı Mehmet Turan'ın ev sahipliğinde BBP ilçe binasında gerçekleşen değerlendirmeye çok sayıda özel gereksinimli çocuk, aileleri ile birlikte katıldı.

BBP'li Turan: Eğitim ve sağlık önceliğimiz

Özel tedavi arayan çocuklu aileleri ünlü bir isimle buluşturarak, çocukların tedavilerinin incelendiğini ve yol haritası çizme konusunda doğru rota belirlendiğini söyleyen BBP Buca İlçe Başkanı Mehmet Turan, "Bugün partimizin ilçe binasında İzmirli ailelerimizi ağırladık. Çok sayıda aile gelerek konuşma sorunu yaşayan çocukları için dalında uzman bir isim olan Azerbaycanlı hocamız Esmira Gafarova'dan çözüm yollarında atılması gereken adımları öğrendi. Biz ailelerimizin yanındayız ve onların sorunlarına çare aramak için böyle bir etkinlik düzenledik. Ayrıca bu aktivitemize nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir ile AK Parti Buca Belediyesi Meclis üyesi İzzet Pilgir'e teşekkür ediyorum. Bucalı hemşehrilerimiz için eğitim ve sağlık alanında yeni kazanımlar elde etmek için çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.