Altında 17 üyenin imzasının bulunduğu metinde “Torbalı halkının partimize, rahmetli başkanımıza ve bizlere verdiği her oy namusumuzdur. Namusumuzu göz bebeğimiz gibi koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” denildi.
Torbalı Belediye Meclisi’nin 17 üyesinin imzasını taşıyan deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:
“Bizler, Türkiye Cumhuriyeti ile aynı yaşta ulu bir çınarın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleriyiz. Bizler siyaseti onurlu bir toplu hizmeti olduğu için yaparız. Bizler için Cumhuriyet Halk Partili olmak erdemli olmak demektir. Bizler için başarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısıdır. Bizler hayatımızın her alanında bu bilinçle hareket eder ve partimizin ilke ve değerlerini her koşulda onurla temsil ederiz. Gayemiz, insan onuruna yaraşır, barışçıl ve hakça bir düzenin kurulmasıdır. Önceliğimiz, Torbalı’mızın bu ilkeler doğrultusunda hakça yönetilmesidir.

Büyük Başkanımız İsmail Uygur’un bizleri üzüntüye boğan vefatı üzerine, 27 Nisan Salı günü Torbalı Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanan Torbalı Belediye Meclisimiz; meclis üyemiz Sayın Mithat Tekin’i Torbalımızın yeni Belediye Başkanı olarak seçmiştir.

Seçim yasa ve yönetmeliklerin emrettiği şekilde yapılmış ve canlı yayınla başta Torbalı halkı olmak üzere tüm Türkiye kamuoyunun gözleri önünde Torbalı Meclis üyelerinin özgür iradelerinin tecelli ettiği tescil edilmiştir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 56.137 (%52.49) Torbalılı vatandaşımızın teveccühüne mazhar olup oy verdiği Cumhuriyet Halk Partisi adayı merhum İsmail Uygur’un bizlere bıraktığı bayrak, onun en büyük emaneti ve vasiyeti olarak bizim ellerimizde yükselmeye devam edecektir.

Torbalı halkının partimize, rahmetli başkanımıza ve bizlere verdiği her oy namusumuzdur. Namusumuzu göz bebeğimiz gibi koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bizler partili kimliğimiz, bilincimiz ve şahsi vicdanlarımızla İsmail Uygur’un vasiyetini demokratik yollarla yerine getirmeye söz verdik. O vasiyet, Torbalı’mızın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmesidir. Bugün olduğu gibi yarın da Torbalı’mız Cumhuriyet Halk Partisi tarafından evrensel vizyonumuz doğrultusunda hakça yönetilmeye devam edilecektir.

Seçimi iptal edip 50 kere tekrar yapsalar, 50 kere daha kaybedecekler. Hiçbir arkadaşımızın namusuna toz kondurmayacağız.”