Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP’den aday olarak rekor bir oy alan Yurdadoğ Mutlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i desteklediğini açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında ilçe siyasetine dair önemli açıklamalarda bulunan Mutlu, bu kararı birlikte siyaset yaptığı yol arkadaşları ile beraber aldıklarını söyledi. Mutlu, Demokrat Parti’deki adaylık süreci ile ilgili de ilk kez konuştu.

TÜM DAVA ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

2011 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe başkanlığı görevine geldiğini belirten Mutlu, “Yaklaşık 3 yıl boyunca partimiz için yoğun bir tempo ile gece gündüz çalıştık. 2014 yerel seçimlerinde MHP olarak Torbalı tarihinin en yüksek oyunu aldık. Belediye meclisinde 3 arkadaşımız partimizi temsil etme hakkı kazandı. Bu süre içerisinde bizlere inanan, güvenen tüm dava arkadaşlarıma ve bizlere destek veren tüm Torbalı halkına teşekkür ediyorum. Kendilerinden bir kez daha helallik istiyorum. Daha sonra gelişen süreçte partimden ayrılmak durumunda kaldım. Bazı arkadaşlarımız başka partilerde siyaset yapmaya devam ettiler. O dönem gelişen olaylar nedeniyle ne partime, ne de her hangi bir kimseye kırgınlığım yok, demokratik bir ortamda gelişen bir süreç oldu” dedi.

“SAĞ OYLARI BÖLMEMEK İÇİN DP’DEN ADAY OLMADIK”

Kısa bir süre önce isminin Demokrat Parti ile anıldığını hatırlatan Yurdadoğ Mutlu, “Demokrat Parti ülkemiz siyasetinin en köklü siyasi partilerinden biridir. Nice yatırımlara eserlere imza atmış, önemli bir siyasi partidir. Kısa bir süre önce medyada DP’den aday olacağım yönünde bir takım haberler çıktı. Öncelikle DP Torbalı İlçe Başkanı İbrahim Demir’e, İl Başkanı sayın Metin Dökmecilere ve Büyükşehir Adayı sayın Tarcan Ülük’e gösterdikleri teveccüh nedeniyle teşekkür ediyorum. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarına göre yüzde 20 civarında bir oy oranımız vardı ancak bu oyun büyük bir bölümü sağ oylardı. Biz de sağ oyları bölmemek adına adaylıktan çekildik” dedi.

“UYGUR VE SİYASİ ORGANİZE İŞLER EKİBİ KAZANMASIN”

Aday olması durumunda sağ oyların bölüneceğine dikkat çeken Mutlu, “Torbalı’da İsmail Uygur ve siyasi organize işler ekibinin Torbalı Belediyesi’ni ele geçirmesine gönlümüz razı olmadı. Arkadaşlarımızla beraber istişare yapıp ortak bir karar aldık ve Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldık. Hem Türkiye’de hem de Torbalı’da iki kutuplu bir siyaset var. Önümüzde iki seçenek var, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve İsmail Uygur. Tercih yapmak gerekirse biz bu tercihimizi Adnan Yaşar Görmez’den yana kullanıyoruz. Hizmet noktasında zaman zaman bizim de bir takım eleştirilerimiz olsa da en azından biz sayın Görmez’in belediyeye sahip çıktığını, babasının çiftliği gibi yönetmediğini, Torbalı’nın her kuruşuna sahip çıktığını biliyoruz. Öbür tarafta İsmail Uygur’un da 10 yıl boyunca neler yaptığını, kimlerin zengin olduğunu biliyoruz” dedi.

“KAFETERYA ALMAK İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ”
Siyasi hayatı boyunca makam mevki sevdası olmadığını belirten Mutlu, “Biz bugüne kadar çıkar menfaat ilişkilerine davamızı kurban etmedik. Belediyeden kafeterya almak için, belediyeden dükkan almak için davamızı kurban etmedik. Etmeyeceğimizi de tüm Torbalı halkı bilir. Ama öbür tarafta kimlerin bu ilişkilere girdiğini, bir kafeterya için partisini sattığını, yakasında başka partinin rozetini takıp, bir başka parti için çalıştığını da tüm Torbalı halkı iyi bilir” dedi.

“MUSA SERBEST YİNE PARTİSİNİ ŞAŞIRDI”

Torbalı’da İyi Parti’nin önce aday çıkaracağını, sonradan vazgeçtiğini hatırlatan Mutlu, “Adaylık pazarlıkları yapılırken Torbalı’ya iki tane hayalet otobüs gönderdiler, sonra o otobüsler ortadan kayboldu. İyi Parti aday çıkaracak dediler, sonra bir baktık ki Musa Serbest yine partisini şaşırmış, hayatı boyunca üye olduğu partiye hiç oy vermeyen Serbest ve Mustafa Terzioğlu CHP’nin İsmail Uygur’u aday göstermesi için Ankara’da 10 gün yatıp kalktılar. Siyasi arzularını kafeteryalarla tatmin eden Musa Serbest’i Allah ıslah etsin diyorum” dedi.

“SERBEST, ÜLKÜCÜLERİN SIRTINDAN SİYASET YAPIYOR”

Musa Serbest’in ülkücü ve milliyetçilerin sırtından siyaset yaptığını belirten Mutlu, “Musa Serbest’in Torbalı’daki siyasi geçmişi ortada, yıllarca ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimizin sırtından siyaset yaptı. Şimdi de aynısı İyi Parti’de yapmaya devam ediyor. Geldiğimiz noktada İyi Parti’nin de bir proje partisi olduğunu, bu seçimden sonra da kaybolup gideceğini görmüş olduk” dedi.

“GÖRMEZ’İN İKİNCİ DÖNEMİNE GÜVENİYORUZ”

Cumhur İttifakı adayı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in ikinci döneminde çok daha başarılı işlere imza atacağına inandığını belirten Mutlu, “Zaman zaman bizim de sayın Görmez’e yönelik eleştirilerimiz oldu. Ancak bu eleştirilerimiz hep daha fazla hizmet noktasındaydı. Ben sayın Görmez’in ikinci döneminde daha başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Bunun yanında sayın Görmez 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Torbalı’ya ve belediyeye sahip çıktı, hiçbir dedikoduya bulaşmadı, tüm Torbalı halkı gibi biz de kendisinin kişiliğini, dürüstlüğünü takdir ediyoruz. İsmail Uygur ile kıyasladığımız zaman ilçemizin ve belediyemizin selameti açısından Görmez’i desteklememiz gerektiği görüşünde buluştuk” dedi.

“ÖZKAN YILDIZ’I TORBALI’DA KİMSE TANIMIYOR”

Belediye meclis listelerine dair de konuşan Mutlu, “CHP’nin birinci sıra adayı sayın Özkan Yıldız’ı hiçbirimiz tanımıyoruz. Sorduk soruşturduk Torbalı’da hiç kimse tanımıyor. Torbalı’dan yazacak kimseyi bulamadılar her halde. Yada farklı ilişkiler döndü orada. Bunun başka bir izahı olamaz. CHP’de en büyük sorun partinin Genel Merkezi. Yıllardır Atatürk’ün mirasını tüketiyorlar. CHP hepimizin saygı duyduğu bir partidir ama yöneticilerini alın başka bir partiye koyun yüzde iki oy alamazlar. Bırakın ülkeyi yönetmek, belediye yönetemezler. Genel Merkez öyle olunca Torbalı’nın da böyle olması gayet doğal” dedi.

“BİZ İTTİFAKI 7 HAZİRAN’DA İSTEDİK”

Bugünkü Cumhur İttifakı’nın 7 Haziran’da kurulması gerektiğini belirten Mutlu, “7 Haziran seçimlerinde biz MHP ile AK Parti’nin koalisyon hükümeti kurmasını istedik. Bu ittifak o zaman yapılsaydı keşke. 7 Haziran’da AK Parti ile MHP hükümeti kurmuş olsalardı belki 15 Temmuz’u da hiç yaşamayacaktık. Bizim parti içindeki kongre talebimiz de o noktada başladı. Şimdi Cumhur İttifakı ile beraber bizim istediğimiz çizgiye gelindi. Ülkemiz için hayırlı da oldu. Bu noktadan sonra ülkesini ve milletini seven insanlar olarak bize düşen bu ittifakı desteklemektir” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI 7-8 BİN FARK ATAR”

Açıklamasında seçim tahmini de yapan Mutlu, “Aday adaylığı ve meclis listeleri sürecinde ben seçimi kafa kafaya görüyordum. Ancak adaylar ve listeler belli olduktan sonra Cumhur İttifakı’nın en az 7-8 bin oy fark atacağını söyleyebilirim. Zaten sokağın nabzı da bunu gösteriyor. Gittiğimiz yerlerde, yaptığımız görüşmelerde bu sonucu rahatlıkla görebiliyoruz” dedi.

“ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIM”

31 Mart yerel seçimlerinde sahada aktif bir şekilde çalışacağını da sözlerine ekleyen Mutlu, “Cumhur İttifakı’nın çalışma programına göre bize de bir görev düşerse elimizden geleni yaparız. Kapı kapı dolaşıp destek de isteriz, miting de yaparız, broşür de dağıtırız. Hiçbir görevden de gocunmayız, kaçmayız” dedi. Mutlu, Görmez’in bir dönem daha belediye başkanı seçilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Adnan abi yüzümüzü kara çıkarmaz” şeklinde sözlerini tamamladı.