Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Torbalı Belediyesi’nde yapılan başkanlık seçimi sonrası sular durulmuyor. Mecliste yapılan seçimde Başkan seçilen Mithat Tekin, CHP’li meclis üyesi Mehmet Mehdi Baykara’yı başkanvekili olarak belirledi. İddiaya göre Başkan Tekin seçim öncesi, “Başkanvekili olarak hep sen olacaksın. Birlikte yöneteceğiz” dediği öne sürüldü.

SEÇİM KESİNLEŞTİ
Daha sonra Tekin, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından CHP’li Meclis Üyesi İlker Yıldız’ı başkanvekili olarak belirledi. Baykara bu duruma tepki göstererek CHP’den istifa etti.

BU YÖNETİM ŞEKLİ İLE DAHA FAZLA ÇALIŞAMAYACAĞIM
Baykara, “Yaklaşık 30 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisinde devam eden siyasi hayatımı vefat sonrası oluşan yönetim boşluğu ve yine yaşanılan seçim sürecinde şahsımı şeklen Başkan vekili olarak görevlendirip sonrasında bu göreve başka bir meclis üyesi arkadaşımın görevlendirilmesini bana ve bana inanlara yapılan bir kasıtlı tutum olarak görüyorum. Bu yönetim şekli ile daha fazla çalışamayacağımı tüm kamuoyuna bildirir bu sebeple gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Bundan sonra bağımsız Meclis üyesi olarak devam edeceğim” dedi.

‘ÇOCUK OYUNCAĞI MI BU?’
GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Baykara şunları söyledi:
“Ben 30 senedir partide yer alıyorum. Rahmetli İsmail Başkan olmak üzere şimdiye kadar kimseden bir talebim olmadı. Kendisinden de böyle talebim olmadı. Beni zorla başkanvekili yaptılar. Başkanvekili değiştirilebilir ama bunun bir usulü vardır. Daha 5 gün olmadan böyle bir karar almak ne demek oluyor? Bana bu konuyla ilgili herhangi bilgi verilmedi. Benim bunu ziyaret etmek için giden bir yakınımdan öğrendim. Çocuk oyuncağı mı bu? Benim gururumla kimse oynayamaz. Dün geceden beri uyku uyuyamıyorum.”