GÜNDEME BAKIŞ- İZSU, İZULAŞ ve İZDOĞA şirketlerinde çalışan ve toplam 3 bin 650 işçiyi ilgilendiren süreçte sendika yetkilileri ve Büyükşehir’in görüşmeleri sonrasında süreç tıkandı. Sendika belediye binasına grev eylem kararını astı. Büyükşehir Belediye binası önündeki eyleme bini aşkın işçi katılırken 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Bolsoy ve 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı açıklamalarda bulundu.

“SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKACAK”
Ömer Bolsoy ve 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı’nın ortak okuduğu bildirgede, “En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir. Bizler asla masadan kalkan taraf olmadık. Bizler elimizi hep uzattık. Ancak işverenin diyalogdan uzak, uzlaşmaz tutumu toplu sözleşmelerimizi tıkadı. Bizler emekçiyiz, bizler buradan aldığımız ücretle evimizi geçindiriyoruz. Hiç kimse bizden çocuklarımızı açlığa, yoksulluğa itecek bir anlaşmayı kabul etmemizi beklemesin. Başkan Tunç Soyer her zaman, her yerde ‘eşit işe eşit ücret’ dedi. Her zaman ‘ben de emekçiyim’ dedi. Her zaman ‘alın teri önceliğim’ dedi. Bizler de başkanımızın sözüne güvenerek gereğini yapmasını istedik. Sevgili başkanım bizler sizlerden belediyenin kasasını istemiyoruz. Şu an milletin hissettiği enflasyon yüzde 45-50 iken milletin aklıyla oynar gibi yüzde 11.76 olarak açıklıyorlar. Sevgili başkanım biz size hep sesimizi duyurmaya çalıştık ama siz bizi duymadınız. Bugün sesimiz daha gür çıkacak. Duymayan, duymak istemeyen kulaklar duyacak. Bizi görmeyen, görmek istemeyen gözler görecek” dedi. 


Kararın daha sonra İZULAŞ A.Ş.’nin binasına asılacağı belirtildi. Düğümün çözülmesi için 60 günlük sürenin başladığı da vurgulandı. Sendika yetkilileri kendilerinin yüzde 24’lük zam teklif ettiklerini ifade ederken Büyükşehir’in ise yüzde 17’lik bir öneriyle yaklaştığını aktardı.