GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube arasındaki TİS görüşmeleri devam ediyor.  Görüşmeye katılanlar arasında Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı katıldı. İzmir Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube adına ise Anıl Kaçar, Özgür Akkavak, Birkan Acar, Volkan Ataşçı, Eren Çetindere, Sultan Tazegül, Salih Deniz Islakoğlu, İnan Temiz, Turgut Angün, Enbiya Uçakçı ve Nazan Sakallı Aktaş katıldı.

Konuyla ilgili Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube’den yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Sizlere daha önce de duyurduğumuz gibi ilk görüşmede, taslağımızdaki taleplerden epey uzak bir teklifle gelen İBB idaresi, bu görüşmede aşağıda ayrıntıları yazan teklifi sunmuştur:

1) Toplu İş Sözleşmesi Ödentisi (Sosyal Denge Tazminatı) aylık brüt 1.882 TL, NET 1.600 TL olması. (Mevcut durumda net 1054 TL)

2) 1 Mayıs, 29 Ekim’de NET 750 TL ve Kurban Bayramı’nda NET 1000 TL’lik 3 ikramiye verilmesi.

3) Kreş sayısının, İBB idaresi, İZELMAN ve sendika ile yapılacak çalışma doğrultusunda artırılması.

4) Yemekhane iş ve işleyişinin sendika ile birlikte yapılacak düzenleme ile iyileştirilmesi. Öncelikli olarak İZSU’nun yemekhane yapımına dair başlayan ihale sürecinin takip edilmesi.

5) Görevde yükselme (müdürlük dâhil) ve unvan değişikliği sınavının ivedi olarak açılması.

6) Ulaşım kartımızın, BİSİM ve arabalı vapurlarda da geçerli olmasına dair çalışmanın başlatılması.

İdarenin maddi başlıklarda teklif ettiği tutarlar Temmuz ayı bordrosuna girmek üzere teklif ettiği tutarlardır. Sözleşme 1 Nisan itibariyle geriye dönük geçerli olacağı için, 1 Mayıs ikramiyesi dâhil tüm haklarımız geriye dönük olarak ödenebilecektir. Teklif bu haliyle ikramiyeler de dâhil olmak üzere aylık ortalama 754 TL’lik, yani yüzde 71,5’lik bir artışa denk gelmektedir.

Toplu İş Sözleşmesi taslağımızdaki özlük ve sosyal haklara ilişkin taleplerimiz genel çerçeveyle başkana ve komisyona sunulmuş olup İBB idaresi komisyonuyla sendika heyetimiz arasındaki görüşmelerde konuşulmaya devam edecektir.

İletilen bu teklifler yürütme kurulu ve işyeri temsilcilerimizden oluşan heyetçe değerlendirilmiş olup, daha önce vermiş olduğumuz şeffaflık ve demokrasi sözü uyarınca çalışanların görüşüne sunulabileceği kararına varılmıştır. Bu kapsamda pazartesi günü, İBB, İZSU ve ESHOT ana hizmet binaları, Oğuzlar, Halkapınar ve Sosyal Yaşam Kampüsü Ek Hizmet binaları, Merkez İtfaiye Birimi ve İZSU Halkapınar Tesisleri başta olmak üzere birçok işyerinde, emekçiler tarafından oylanmak üzere sandık kurulacaktır. Üyemiz olsun olmasın bu teklif tüm emekçilerin değerlendirilmesine sunulmaya çalışılacaktır. Emekçilerin iradesine bağlı olarak toplu sözleşme ya Temmuz bordrosuna yetiştirilmek üzere imzalanacak ya da reddedilerek taslak metindeki taleplerimiz için eylemli, grevli mücadele sürecine başlanacaktı” denildi.

Ayrıca açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, bu sözleşmenin bir başlangıç olduğunu, emekçilerin taleplerinin haklı talepler olduğunu ve kurumun imkânları ölçüsünde, karşılıklı iletişimi kesmeden tüm konuları çözeceğine dair iradesini de ayrıca dile getirmiştir” ifadelerine de yer verildi.