Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Tire ilçe teşkilatının iftar programı Atatürk İlköğretim Okulu’nun bahçesinde gerçekleşti. CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar sosyal medya hesabından okul bahçesinden fotoğraflar paylayarak AK Partililerin iftar sonrası çöplerini okul bahçesinde bıraktığını söylemişti. Şenoyar, “Burada dün akşam AK Parti sözde iftar yemeği verdi. Okullar ne zamandan beri siyasi partilerin çalışma alanı haline geldi? Sabahtan beri velilerden gelen şikayet üzerine gittiğim Atatürk ilköğretim okulunda gördüğüm manzara karşısında şok oldum” demişti.

 

GÖRKEMLİ İFTARI HAZMEDEMEDİLER”
AK Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli bu konuda Şenoyar’a tepki gösterdi. Tire’de yapılan iftar programının çok güzel geçtiğini ve bunun da CHP’liler tarafından hazmedilemediğini öne süren İçelli, “Tirede güzel çok görkemli bir iftar gerçekleştirdik. Yoğun katılımlı, son dönemlerin en iyi iftar programını gerçekleştirdik. CHP’li arkadaşlar bunu hazmedemedikleri için böyle bir provokasyon yaptıklarını düşünüyorum. İftar sonrası biz oranın kaba temizliğini yaptık. Görkemli ve vatandaşlarımızla bir arada olduğumuz bu iftarı gölgelemek, perdelemek için yapılan bir hareketti” dedi.

“BELEDİYE YETKİLİLERİ TEMİZLEYECEKTİ”
İftar sonra Tire Belediyesine bilgi verdikleri ve yetkililerin de gece 23.00’e kadar temizleyeceklerini söylediklerini kaydeden İçelli, “Meclis üyesi bir arkadaşıma kalan kutuların temizlenmesi için talimat verdim. Arkadaşımız Tire Belediyesi yetkilileriyle konuştu ve yetkililer de gece saat 23.00’e kadar temizleneceğini ifade etmişler. Bizde onlar temizler diye düşündük. Yoksa çok çöp değil onlar kutuydu. Belediye temizlemese bile ben ve yönetim kurulu temizlerdik” diye konuştu.

İÇELLİ: “TEMİZLİKÇİ KADINA HAKARET ETMİŞ”
CHP’li Şenoyar’ın okul görevli temizlik görevlisi bir kadına hakaret ettiğini iddia eden İçelli, “CHP’li arkadaş sabah 08.00’de gidip oradan canlı yayın yapmış. Bu tamamen görkemli iftarımızı hazmedemedikleri için yapılmış bir hareket olarak düşünüyorum. Zaten Hakan Bey çekim yapamaya geldiğinde oradaki bulunan temizlikçi kadınlar tarafından engellemeye çalışılmış, “Durum biz temizliyoruz çekmeyin” biz temizliyoruz demişler. Hakan (Bey) orada işini yapan kadına hareket etmiş, engel olduğu için” dedi.