GÜNDEME BAKIŞ- İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer’in göçmenlerle ilgili bir gazete verdiği röportajda, “Bu kentin mübadeleyle gelen insanları, daha sonra İç Anadolu'dan gelen insanları, daha sonra Doğu ve Güneydoğu'dan gelen insanları, daha sonra başka yerlerden gelen insanlar. Her gelen, her gelen bir daha istisna. En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük lağım çukurunu ben yaratmadım. Bu kentin sonradan gelen bu insanları yarattı” sözleri tartışılmaya devam ediyor.

SÜREKLİ’DEN SERT AÇIKLAMA
Şükrürer’e bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi. AK Partili Sürekli, “CHP'li Soyer'in, İzmir'in ekonomi ve kalkınmasını emanet ettiği akıl hocası Sıtkı Şükürer, aşağılayıcı yaklaşımı ve diliyle Karşıyaka'lı hemşerilerimizden başlamış, Balkan Göçmenleri’nden devam ederek ağır hakaretler savurmuştur. Bu, eleştiri değil; külliyen horlamaktır! İzmir'i İzmir yapan; şehrin aydınlık yüzü mübadilleri, Karşıyakalı'ları ve dâhi Anadolu'nun dört yanından gelmiş insanımızı bu şehrin ‘zararlısı’ ilan eden bu seçkinci zata söylenebilecek çok şey var! Ancak; en doğru ve en hakettiği karşılığı İzmirli’ler verecektir. Soyer ‘in danıştığı akıl buysa; demokrasi anlayışı, İzmir sevgisi de tartışma götürmeyecek biçimde yerlerde demektir.  Şahsın İzmirli’leri aşağılayan sözlerini şiddetle kınıyor; mensubu olduğu kurumlar ve  CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nce derhal değerlendirilmesini bekliyoruz" dedi. 

ŞAHİN'DEN TEPKİ!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den de Şükürer'in sözlerine tepki geldi. Şahin, "40 yıldır İzmir'deyim. Çocuklarım, torunlarım İzmir'de doğdu. Biz bu kentin insanlarıyız. İzmir birelerinin babasının la mı? Sözleri talihsiz. Haddini aşmış. Kabul edilemez. 100 yıllık geçmişime hakaret içeren laflar. Türk milletinin fertlerini ayırt etmek, bölmek mümkün değildir. Türk milletinin doğulusu batılısı yoktur.  Bu kişiyle ilgili gerekli işlemi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı derhal yapmalı" dedi.