GÜNDEME BAKIŞ- Karabağlar Belediye Meclisi Temmuz ayı 3’üncü olağan meclis toplantısı Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti. Mecliste, AK Partili meclis üyelerinin geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan CHP’li Meclis üyesi Dila Koyurga’dan özür dilemesini talep etmesi üzerine gergin anlar yaşandı.  

ÖZÜR DİLENECEK BİR ŞEY KANITLANIRSA…
 “Şu anda özür dileyecek bir şey yok” diyen Koyurga “Ben konuşmamı Meclis sonrası, gündem sonrası düşünmüştüm ancak böyle gelişti. Bu zamana dek hiçbir yerde, sosyal medyada bu konu ile ilgili  konuşmadım. Meclise sakladım. Bildiğiniz 7 Mayıs tarihinde sosyal medya paylaşımları gündem olmuştu. Aynı gün ben savcılığa götürüldüm, aynı gün tutuklandım ve aynı gün yargılanarak serbest bırakıldım. Ben zaten bu konu ile ilgili kimseden kınama beklemeden kendim yaptığım şeyin onaylamıyorum ve kesinlikle doğru bulmuyorum ve paylaşımları tasvip etmiyorum. Ben yargılama sürecinde sadece savcıdan tek bir şey istedim. Bu paylaşımı benim yapıp yapmadığım kanıtlansın dedim. Ben bu konu hakkında özür dilemekten Özür dilemekle dil aşınmaz. Ancak benim de 2013 yılında yapılan paylaşımı zaten hatırlamam mümkün değil. Eğer paylaşımı yaptığımı varsayarak, konuşmam gerekirse, o paylaşımlar zaten benim yetiştirilme kişiliğime, içinde bulunduğum topluma ve ailemden aldığım terbiyeye aykırıdır. Bundan sonrada böyle bir şey olmayacaktır. Bundan sonrada böyle bir şey göremeyeceksiniz. Yaptığım iddia edilen kanıtlanmayan bir herhangi şey için 7 yıl önceki paylaşım. Üstelik yapılan paylaşımın katvekatına maruz kalıp Türkiye’nin gündemine, odak merkezine gösterilerek 23 yaşında bir kadına aileme belaltı ve açık ölüm tehdidi alışmış biri olarak burada özür dilecek bir konu kendimce bulmuyorum. Çünkü vicdanım sonuna kadar rahat, neyi yapıp neyi yapmadığımdan sonuna kadar eminim. Şayet özür dilenecek bir durum kanıtlanırsa o zaman özür dilerim. Çünkü değil Cumhurbaşkanı’na herhangi bir insana bu tarz sözler bir karakterde değilim” dedi. 

SELVİTOPU: İÇERİĞİNE HİÇBİR ŞEKİLDE KATILMIYORUM
Koyurgalı’nın ardından açıklamalarda bulunan Selvitopu “Bir önceki meclisimizde zaten Dila hanımın değerlendirmesi var. Zaten içeriğe hiçbir şekilde katılmadığımızı belirteyim. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da 2017 yılında bu konuları affettiğini açıklamıştır. Hepimizin bu konulardan çıkartacağı dersler vardır. 17 yaşında henüz reşit olmamış birinin bu konu hakkında söylediği şeyleri büyütmeni bir anlamı yoktur. Meclis olarak bu konuyu burada noktalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

“MECLİSİ TERK EDİYORUZ”
Söz hakkı alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı, “Şu an Dila hanım artık reşit ve artık bir parti üyesi. Biz bu olgunluğa ermiştir düşüncesi ile bugün bir konuşma yapmasını bekledik. Ancak değişen hiçbir şey yok. Hala tehditkar. Biz bu durumu kabul etmiyoruz ve meclis gündemi için iki arkadaşımızı mecliste bırakarak salonu terk ediyoruz” dedi.

“ÖZÜR DİLİYORUM AMA...”
Meclis’te tansiyonun artmasıyla yeniden söz hakkı alan Koyurga, “Böyle bir tartışmanın gündemi işgal etmesinden dolayı özür dilerim. Ben Derya hanımın girişine göre öyle bir konuşma yaptım. Grup başkan vekilinin bahsettiği şeyi ben zaten yaparım. Bütün Türkiye’nin huzuru bozuldu, bunun için özür dilerim. Benim dediğim suçlama ile ilgili bir özür dilemem, çünkü o zaman bunu kabullenmiş olurum ancak şu an bu konu yargıda. Ancak böyle bir konun meclisimizi, ülkemizi meşgul ettiği için başta meclisimiz olmak üzere herkesten özür diliyorum” diye konuştu.