Başkan Sürekli, ilçenin Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile yaptığı zirvede önemli mesajlar verdi. Sürekli, Bergama’nın AK Belediyecilik farkını yaşadığını vurgulayarak merkezi hükümet ve belediyenin 2 yıl içinde ilçeye 298,5 milyon TL’lik yatırım yaptığını söyledi. Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun başarısına dikkat çeken Başkan Sürekli; “Kuzey Ege, dev yatırımlarımızla şahlandı. Bergama tam anlamıyla bir yatırım yağmuru yaşıyor. Ulaşım, sanayi, tarım, turizm alanlarında vizyonu olan işlere imza atıyoruz. Bergama ile birlikte bölgenin tamamı AK Parti’nin söz verip tuttuğu, başlayıp bitirdiği yatırımlarla nefes almakla kalmayıp büyük bir hamle yaptı.” diye konuştu.

Hayat kolaylaşıyor, çehresi değişiyor…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yoğun geçen Bergama programına, ilçenin Ticaret, Ziraat, Esnaf ve Şoförler Odaları ile yerel basın temsilcileriyle buluşarak başladı. Toplantıda; bölge yatırımları, pandemi ile mücadele ve ekonomik gelişmeler masaya yatırıldı. Bakırçay Havzası’nın, prestijli projeler ile çehresinin değiştiğini belirten Başkan Sürekli, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bölgenin çehresini değiştirdik, hayatı kolaylaştıran işler ürettik. Özellikle Kuzey Ege Otoyolu bölgeye çok büyük katma değer kazandırdı. Örneğin Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin doluluk oranı bu yatırımla birlikte yüzde 80 arttı. Bugün İzmir’den çıkıp yarım saatte Bergama’ya ulaştım. Mükemmel bir konfor. Bergama Çevre Yolu tamamlanmak üzere, bölgemize hayırlı olsun. Kozak Çevre Yolu’nun 9.1 kilometrelik kısmı 2021 yılı programına alındı. İnşallah o da hızla tamamlanacak. Kazananı Bergama olan işler yapıyoruz.”

Millet Bahçesi’ni engellemeye çalışmak ihanettir

Bergama’da yapılacak olan Millet Bahçesi’ne itirazını da değerlendiren Başkan Sürekli; konuya ilişkin şunları söyledi; “Böyle devasa bir sosyal donatı projesini engellemeye çalışmak, Bergama’ya, İzmir’e ihanettir. Tüm muhataplarını koruyan, özellikle esnafımızın ticari hayatına da olumlu yansıyacak bu yatırıma itiraz etmelerini anlamakta zorlanıyoruz. İlçe belediyesi AK Parti’de diye hizmeti engellemeye çalışmak, köstek olmak doğru değil. Planların usul ve esaslara uygun olduğunu, ilgili tüm kurumların görüşleri alınarak bakanlığımızca hazırlandığı biliniyor. CHP’lilerin; biz çelme takalım, geciktirelim zihniyeti Bergama’da da hortlatıldı. Buna izin vermeyeceğiz, çünkü hiçbir haklı gerekçeleri yok. Millet bahçesi, tüm imkanları ile Bergama’nın ve bölgenin hizmetine sunulacak.”

Serbest Bölge yatırımları büyük kazanım olacak…

Bölgede, ihtiyaca yönelik ve vizyonu olan yatırımların hızla devam ettiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı kerem Ali Sürekli; “Bergama’nın geleceği için iki büyük atılım söz konusu. 2.850,414 dekar alana kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile üretimden kesime, bakımdan pazarlamaya kadar her aşama tek noktada birleşecek. Dikili seracılık, Kınık bitkisel, Bergama hayvancılık üretim ayağını oluşturacak. Kuzey Ege’nin tarım başkenti olan Bergama bu sayede büyükbaş hayvancılığın da başkenti olacak. ESBAŞ’ın yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam etmesi beklenen Serbest Bölge de Bergama için çok büyük kazanım olacak. Hizmet ve yatırımlarımız her zaman ihtiyaca ve o bölgenin potansiyelini artırmaya yönelik oldu. Bergama ve dolayısıyla Bakırçay havzası da bu noktada payını almaya devam edecek.” dedi.

Salgında geri sayım … Esnafa teşekkür!

Salgınla mücadele sürecinde halkın büyük fedakârlıklar gösterdiğinin altını çizen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, toplantıya katılan esnaf temsilcileri nezdinde, esnaf sanatkârlara da sabırları için teşekkür etti. Başkan Sürekli, şu ana kadar 9,5 milyon kişiye 55 Milyar TL ödeme yapıldığını belirterek şunları ifade etti; “İnşallah bu normalleşmeden sonra tekrar bir sıkıntı yaşamayacağız. Eylül ayı itibariyle Dünyada ve Türkiye’de de bu illetin sonu gelmiş olacak. Okullarımız öğrencilerle dolacak, esnaflarımız hiç ara vermeden faaliyetlerine devam edecek. Biliyoruz ki büyük fedakârlık gösterdiniz. Sabrettiniz. Bu süreçte devletimiz de sizin yanınızdaydı. Son olarak esnaflarımıza 5 ile 3 bin lira arasında hibe desteği uygulaması devrede. Esnaf destek nefes kredisi için 25 Mayıs’ta başvuruları başladı.  İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkâra toplam 4 milyar 622 milyon liralık kaynak karşılıksız olarak aktarılacak. Tam kapanma sürecinde kira desteği 1 ay uzatıldı. Halk Bankası aracılığı ile kullanılan kredi borcu ödemeleri 1 Temmuz’a kadar ertelenmişti. Ayrıca, TESKOMB’un esnaf adına ödeme yapması sağlandı. KOSGEB aracılığıyla 5 Milyar TL bütçeli bir destek programı oluşturuldu. 225 bini aşkın işverene 1,9 milyon TL’nin üzerinde prim mahsuplaşması yapıldı. Yaralar tümüyle sarılana kadar milletimizin yanındayız.”