Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Cumhur İttifakı Belediye Başkanları ile Millet İttifakı Belediye Başkanları arasında ayrım yaptığını öne sürdü. Soyer’in Cumhur İttifakına ait ilçelere yaptığı ziyaretlerde belediye başkanlarına bilgi vermemesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Hızal, “Tunç Soyer daha öncede belediye başkanları Cumhur İttifakı’ndan olan ilçeleri ziyaret ederken belediye başkanlarına haber vermedi. İlk belediye başkanı olduğu dönemde Kiraz ilçesine yapmış olduğu ziyarette Belediye Başkanı Saliha Özçınar’a bilgi vermemişti. Hatta orada Sayın Özçınar’ın ziyaretine dahi gitmemişti. Yine belediye başkanları ile yapmış olduğu istişare toplantılarında Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı belediye başkanları ile ayrı ayrı toplantı yapma gereği duymuştu. Bu Tunç Soyer’in artık alışkanlık haline gelmiş bir davranışı oldu diye düşünüyorum. Bunları daha önce de gördük, şimdi de Kınık’ta aynı şeyi yaşadık. Kınık ilçe programına gidip, programı hakkında belediye başkanına bilgi vermemesi çok kabul edilebilir bir durum değil. Sadece belediye binasına 10-15 dakikalık bir ziyaret kabul edilebilir değil” dedi.

“KONAK’TA SOKAK SOKAK ABDÜL BATUR İLE DOLAŞTI”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tüm İzmir’in belediye başkanı olduğunu hatırlaması gerektiğini ifade eden Hızal, “Aslında Soyer’e şu sormak gerektiğine inanıyorum. Aynı Tunç Soyer herhangi bir CHP’li belediyenin görevde olduğu ilçeyi ziyaret ettiğinde tüm programının bilgisini mi veriyor belediye başkanlarına yoksa sadece belediye ziyaretinin saatini söylüyor. Mesela Konak ilçe ziyaretinde Abdül Batur’a ya da Karşıyaka ilçe ziyaretinde Cemil Tugay’a sadece 10-15 dakikalık ziyaret mi gerçekleştiriyor yoksa program bilgisi verip, belediye başkanlarının eşliğinde mi programını gerçekleştiriyor. Biz bunun nasıl olduğunu biliyoruz. Konak’ta Abdül Batur ile sokakları gezdiğini biliyoruz. Artık Tunç Soyer’in tüm şehrin belediye başkanı olduğunu, ayrıştırmaya gitmeksizin hareket etmek durumunda olduğunu hatırlaması gerekiyor. Tunç Soyer artık Seferihisar’ın belediye başkanı değil. Soyer artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Konak’ta, Karşıyaka’da nasıl hareket ediyorsa Kınık, Kiraz, Bayındır, Aliağa, Bergama’da da aynı şekilde hareket etmek zorunda. Yoksa sadece belediye başkanına yaptığı 10 dakikalık bir ziyaretle meseleyi çözebileceğini düşünmüyoruz” dedi.

KİME YARDIM YAPILIYOR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal  yapılan ilçe ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarına haber verilmemesinin akıllara ‘Acaba yardımları yandaşlarına mı yapıyorlar?’ sorusunu getirdiğini belirtti. Kınık İlçesi programının Belediye Başkanı Doğruer ile birlikte yapılmasının daha doğru olacağına dikkat çeken Hızal, “ O ilçede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bir programı yapılacaksa, o ilçenin belediye başkanının da haberdar edilmesi gerekiyor. Bu belediyenin bir programı değil de siyasi bir programsa, bu ilçe ziyaretlerini CHP’nin bir programı olarak değerlendiriyorlarsa ona diyecek bir şeyimiz yok. O zaman da aklımıza şu soru gelir. CHP acaba yaptığı yardımları yandaşlarına mı yapıyor? Bu soruyu sorabiliriz o zaman. Dolayısıyla Kınık Belediye Başkanımız Sadık Doğruer’e de bilgi verip tüm programı birlikte yapmaları daha doğru oldurdu. Umarız bundan sonraki programlarında bu davranışlarından vazgeçer. İzmir’deki diğer ilçelerde nasıl hareket ediliyorsa Cumhur İttifakı’na ait belediyelerde de aynı hareket tarzı ile hareket etmesini temenni ediyoruz” dedi.