GÜNDEME BAKIŞ – Başkan Soyer Arıkbaşı Tarım İhtisas Alanı’yla (ARTİAL) ilgili görüş almak için Bayındırlı muhtarlarla dün Arıkbaşı Mahallesi’ndeki kahvede buluştu. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ertuğrul Tugay, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da yer aldı.

BAŞKAN DEMİREZEN YOK!
Toplantıda Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirzen’in yer almaması ise dikkat çekti. Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Demirezen, “Tunç Bey’in ilçemize geldiğinden haberimiz olmadı. Kimse bize bir şey söylemedi. Bu kadar önemli bir konuyla ilgili bizimle görüş alışverişinde bulunmaması gerçekten ilginç. Nedenini merak ediyorum. Yerel seçimlerin üzerinden 10 geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız henüz belediyemizi ziyaret etmedi. Kendisine bir kahve ikram edebilirdik” dedi.

‘ÜVEY EVLAT YAPILIYOR’ DEMİŞTİ
Başkan Demirezen, daha önce yaptığı bir açıklamada Soyer’in belediye başkanlarının ayrı ayrı görüşmesine tepki göstererek, “Büyükşehir Belediyesi bize üvey evlat muamelesi yapıyor. Biz madem 30 ilçeyiz ve 30 ilçe biriz ve bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Bey o zaman bunun Cumhur İttifakı ayrı Millet ittifakı ayrısı olur? Böyle bir şey mümkün mü?  Her siyaset meydanında ve her platformda ben ayrıştırıcı değil birleştirici olacağım, paylaşımcı bir sosyal belediyecilik yürüteceğim diyenlere bu tepkimi gösteriyorum. Biz 30 ilçeysek ayrım olmadan hep beraber toplanmalıyız. 30 belediye başkanı da seçilmiş ve Tunç Bey de seçilmiş... Bizimle neden ayrı görüşecek? Farklı bir vaatte mi bulunacak? Yoksa bizi ayrı bir kötekten mi geçirecek? Biz üç ay geçti daha bir tebrik telefonu bile almadık. Demek ki biz üvey evlat oluyoruz ki bizimle daha sonra görüşmeyi uygun görüyor” açıklamasında bulunmuştu.