GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Göreve geldiği günden beri, herkesin Belediye Başkanı olmaktan uzak bir şekilde, üslup ve davranışlarında bölücülüğü, ayrımcılığı ve kamplaştırmayı esas alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, şimdi de İzmir'imizin doğum günü olan 9 Eylül'e alternatif üretmeye kalkışmış. Güzel İzmir'imizde farklı görüş ve düşüncelerden herkesin, İzmirlilik ruhu ve kıvancıyla kutladığı 9 Eylül tarihi, bir milletin yeniden doğuşunu ilan ettiği tarihtir. İzmir'in tek günü vardır, o da 9 Eylül'dür. İzmirlilerin ortak duygu birlikteliğini hiç kimse bölemez” dedi.

İZMİR’İN GÜNÜ 9 EYLÜL’DÜR!
Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“9 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, Hasan Tahsin'i, Yüzbaşı Şerafettin'i, bu toprakları Kuva-yi Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran, saygı ve rahmetle andığımız gündür. İzmir'in günü 9 Eylül'dür”

ÇOK SERT SÖZLER
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu da Soyer’e tepki göstererek, “Tunç Soyer’in 3 Mayıs’ı İzmirliler gününü kutlamak istemesine bir anlam veremedik. Ne yaptığını anlayamadık. Bugün nasıl bir kutlama günü ya da milli bir gün olacak bilemiyoruz. Bunu yapmak isteyen insanın öncelikle milli ve manevi değerlerini ortaya koymak lazım. İtalya marşı ile İzmir sokaklarında 23 Nisan’ı kutlamaya çalışan birinin böyle bir olayı gündeme getirmesi gülünecek bir olay. Normal şartlarda cevap dahi verilmemesi gereken bir durum. Birilerinin de belediye başkanına bir şey hatırlatması lazım. Sen Hasan Tahsin’in mücadele verdiği, canını verdiği İzmir’in Belediye Başkanısın. Sen 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunun ön planda olduğu bir tarihin adını değiştirerek ne yapmaya çalışıyorsun? Bu kadar tarih bilincinden, İzmir’i bilmekten yoksun, milli değerleri bilmekten yoksun birinin İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını üzülerek seyrediyorum. Üzülerek takip ediyorum” dedi.

HESABINI VEREMEZ!
Osmanağaolu, şunları söyledi:

“Keşke Tunç Soyer milli değerlerine bağlı olarak 9 Eylül ile ilgili mitingleri dünya çapında yapsa, bununla ilgili projeler yapsaydı. Keşke 23 Nisan şenliklerini ‘İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar’ diyerek kutlasaydı. Keşke İzmir’de nerede gezdiğini bilerek gezseydi. Bu beyefendi İzmir’de Belediye Başkanı ama İzmir’i bilmez, milli değerlerini bilmez. İzmir’in her türlü değerinden uzak, kendine münhasır biri. Söylediği şey eminim ki toplumda gülünerek karşılık buluyor. İzmirliler de ona gülmeye devam ediyor. Bu şekilde devam ederek milli ve manevi değerlerimize, 9 Eylül’ümüze hakaret etme noktasından uzak dursun. İzmir’in en önemli günü, Türk tarihinin en önemli günlerinden biri 9 Eylül’dür. Bunu da kendisine bir alternatif yaratmaya çalışarak, İzmir’e farklı bir gün, başka bir anlam yaratmaya çalışmasın. Topluma bunun hesabını veremez. Şehitlerimize bunun hesabını veremez. Osman Nevrez’e bunun hesabını veremez”