GÜNDEME BAKIŞ – İzmir siyasetinde yeni bir tartışma alevlendi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile canlı yayında şehrin sorunlarını tartışabileceğini söylemesiyle siyaset hareketli.

SOYER’DEN DAVETE YANIT!
Gündeme Bakış’a konuşan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, “Davet yaparsa tabi ki katılırım. Ben kendisini yemeğe davet ettim, gelmedi. Konuşmak istiyorsa, davet yapar. Gereğini yaparız. Davet yok. Bunlar alıştığımız şeyler. Varsa bir daveti önce onu duyalım. Benim yemek davetimi reddetmiş birinin ancak beni aramasıyla böyle bir noktaya gelebiliriz. Yoksa basın üzerinden olacak şeyler değil” dedi. Soyer, geçtiğimiz aylarda Zeybekci'yi basın üzerinden Kemeraltı'nda yemek yemeğe davet etmişti. Zeybekci bu davete, "Kamu vicdanının rahatlatılması anlamında yapılması gereken çok önemli şeyler var. Bize iddia edilen, bir yemek davetinin olduğu söyleniyor. Bunu basına kendisi de söylüyor. Kınaması gereken değil, lanetlemesi gereken bir terör var Türkiye’de. Bizim, kamu vicdanının rahat olmadığı bir ortamda böyle davete olumlu dönüş yapmamız olmaz. Ben bunun hesabını kamuya veremem. Bu bizim tarzımız değil" demişti.

PRENSİP OLARAK..
Zeybekci Habertürk’te katıldığı canlı yayında bir soru üzerine prensip olarak CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile canlı yayında şehrin sorunlarını tartışabileceğini belirterek  "Öyle bir şey olursa hayır demem. Televizyon üzerinden, medya üzerinden söylemem.." açıklamasında bulunmuştu.