GÜNDEME BAKIŞ -  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz Ekim ayında günü İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyelerini planlama aşamasında olan İnciraltı ile ilgili değerlendirme yapmak için Ankara’ya davet etmiş, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, İmar Daire Başkanı Cem Gedeş, bakanlık bürokratları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Balçova Belediyesi'nden ise İmar ve Şehircilik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan bir araya gelmişti.

SOYER’DEN SUNUM
İncirlatı ile plan hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Kültür Sanat Merkezi’nin toplantı salonunda CHP İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticilerine gelinen son aşamayla ilgili teknik bilgilendirme yaptı. 

SOYER: ‘EXPO SÜRECİNDE DOĞRU HEDEF KOYDUK’
Başkan Soyer, İnciraltının planlanmasıyla ilgili şunları söylemişti:
“İnciraltı 1989 turizm bölgesi ilan edilmişti. 1997’den 2007’e kadar sınırları üzerinde tartışmalar yapılmış 2007 halinde son şeklini almıştı. Diliyorum ki uzun yılların kangren meselesi sonuçlanacak. Ağaçlandıracağımız alanın sınırları geliştirecek bir yeşil alan ortaya çıkarılır yine sağlık turizmi merkezi olarak planlanır. EXPO sürecinde ne kadar doğru bir hedef koyduğumuzu gördük. Sağlık teması ile başlayan süreç planlama ile hayata geçirecektir. Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de hazırladığı taslaklar bakanlıkta değerlendirilecektir”

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI
Toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mahir Polat, Murat Bakan, Atilla Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Bedri Serter, Ednan Aslan, Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, PM Üyesi Devrim Barış Çelik, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve belediye bürokratları katıldı.