GÜNDEME BAKIŞ – Urla eski Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İç İşleri Bakanları İlçe Kaymakamı Önder Can’ı başkan olarak atamıştı. Bu duruma CHP, sert tepki göstermişti.

‘KENDİ İÇİNİZDEN BİRİ SEÇİLECEK’ DEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu ayın başında düzenlenen halk meclisi toplantısında, “Belediye meclis üyelerinden birisi halkın başkanı olarak seçilecek ve o bizim için belediye başkanı olacak. Bir dahaki toplantıda mutlaka bir kişi seçilecek ve sizin seçilmiş belediye başkanınız olacak” açıklamasında bulunmuştu.

TUNÇ SOYER: 'URLA'YA YENI BAŞKAN SEÇECEĞIZ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!'

URLA’YA SÜRPRİZ ZİYARET!
Soyer, bugün Urla’ya sürpriz bir ziyarette bulundu. Soyer, CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve CHP’li belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda meclis üyelerinin içinden birinin başkan seçilip seçilmeyeceği ise merak konusu oldu.

HER MAHALLEYE MECLİS ÜYESİ
Toplantıda Soyer, meclis üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre her mahalleden bir meclis üyesi sorumlu olacak.  Meclis üyeleri sorunları belli periyotlarla Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve belediye bürokratlarına iletecek.

Urlanın 37 mahallesi bulunuyor. CHP'nin ise 20 meclis üyesi bulunuyor.