İzmir’de Tahtalı Barajı’ndan Görece İçmesuyu Arıtma Tesisine giden 2 bin 200 mm’lik hatta meydana gelen arıza nedeniyle bazı ilçelere su verilemediği açıklanmıştı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından Gaziemir, Karabağlar ve Buca ilçelerinde arızanın giderilmesi için çalışmaların başladığı belirtilmişti.

“YARIN AKŞAMA KADAR ARIZA GİDERİLECEK”
Soyer, bu akşama kadar arızanın giderileceğini söyledi.Tunç Soyer, şunları ifade etti: 
 Tahtalı Barajı’ndan gelen ana isale hattında, basınç artışı nedeniyle oluşan arızanın giderilmesi için seferberlik ilan ettik. Yaşanan sorunun farkındayım. Akşama kadar arıza giderilecek. Sıkıntının tekrarlanmaması için gerekli yedekleme sistemi çalışmalarını da başlattık.

HAREKET PLANI

Tahtalı Barajı isale hattındaki ana borunun patlamasıyla meydana gelen arızanın giderilmesi çalışmalarını an be an takip ediyorum. Bundan sonrası için hareket planımız şöyle:

Gördes'ten alınacak suyun, kuzey ve güneyden besleyen isale hatlarıyla entegrasyonunun sağlanması yönündeki çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatı verdim. İkinci adım ise mevcut içme suy hattımızın tümünün rntgenini çekecek bir teknolojinin kurulmasına yönelik talimatımı ilettim. Hattın neresinde zayıf bir nokta varsa önceden tespit edeceğiz. İzmirlinin bir daha bu sorunu yaşamaması için maliyeti ne olursa olsun b sistemi kuracağız.