GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğini belirten Başkan Soyer, “İzmirlilerin duyarlılığı bizi mutlu etti. Bütün mesele virüsün tırmanış hızını yavaşlatmak…Bunun için de evde kalmak, dışarı çıkmamak gerekiyor. Evde kalmak gerçekten çok değerli. Hemşerilerimiz de bunun böyle olduğunu kavradı. Bu süreci en az zararla atlatmak için yoğun bir uğraş içerisindeyiz” dedi.

DAYANIŞMA RUHU!
Bu kötü günlerde İzmir’deki dayanışma ruhunun yeniden canlandığını dile getiren Soyer, “Birbirimize ihtiyacımız olduğunu anlamamız lazım. Bu dayanışma ruhunu yeniden anlattık. Buna sahip çıkılması gerektiğini vurguladık. Çağrıda bulunduk. İzmirliler destek kampanyamıza önem verdi.  Moral ve motivasyon bu günlerde çok önemli. Biz de bunları en yüksek seviyede tutma çabasındayız” diye konuştu.

HER ŞEYİ ASKIYA ALDIK
Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acil olmayan tüm projelerini askıya aldıklarını belirterek, “Yepyeni bir döneme başladık. Kriz belediyeciliği var artık. Her şeyi bir kenara koyduk. Bu sürecin ayırt edici özelliği yardımlaşma, lojistik, iletişim…Özellikle lojistik büyük önem arz ediyor” dedi.