Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de kurultay 25-26 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak girmesi beklenen kurultayda İzmir’den Parti Meclisi’ne (PM) kimlerin gireceği ise merak konusu.

LİDERE ZİYARET
Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kritik bir ziyaret gerçekleşti. Hafta başında gerçekleşen ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü.

YAPILANLARI DOSYA İLE SUNDU
Soyer’in CHP liderine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde yaptığı çalışmaları bir dosya halinde sunduğu öğrenildi. Görüşmede, Soyer’in “bayrak” ve “para” ile ilgili yaptığı açıklamalar da gündeme geldiği bildirildi. Soyer’in konuyla ilgili Kılıçdaroğlu’na açıklama yaptığı ve konunu saptırıldığını aktardığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun Soyer’e, “Biz her şeyi biliyoruz. Sen işine bak. Bunlara kafana takma, moralini bozma” dediği kaydedildi.

PM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI
Görüşmede kurultay süreci de masaya yatırıldı. Soyer’in İzmir fotoğrafını çektiği ve örgütle ilgili detaylı bilgi verdiği öğrenildi. Soyer’in PM listesinde Rıfat Nalbantoğlu’nu görmek istediğini Kılıçdaroğlu’na ifade ettiği öne sürüldü.