GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gökdelen projesiyle ilgili konuştu. 65 katlı bir yapının kentin silüetini  bozacağını, projeyi istemediğini anlatan Başkan Soyer, “Belediye başkanı olarak farklı şeyler konuşmak durumunda olan bir noktadayım. Vatandaşa yalan söyleyeme, popülist olama gibi vazifelerim var. 3 kere iptal edilmiş 3 kere adamlar talep edip haklarını vermişler. Konak Belediyesi ruhsat vermiş, Büyükşehir Belediyesi onaylamış. Ben bu işin neresindeyim? Benim bunu değiştirme yetkim yok. Eğer desem ki ‘kentin bağrına bir hançerdir’ desem herkes alkışlar. Ama gereğini yapabilecek miyim? Bununla ilgili yapılacak tek şey 7 kat otopark varmış, bunu aşağı aldırmak için yatırımcı ile müzakere edilebilir. Yapabileceğim tek şey bu” dedi.

İSTEMEZÜKÇÜ BİR GRUP VAR ALGISI BULUNUYOR
Soyer, sözlerine şöyle devam etti:
“İzmir’le ilgili şöyle bir dert var. TMMOB bağlı odalarla ilgili ‘istemezükçü” gibi bir algı oluşturulmuş. ‘Bunlar her der’ deniyor. Bu bir algı. Bu algı yatırımın önünde bir tıkaç. Onları kast etmiyorum. ‘İzmir’de yatırım yapılmaz, çünkü orada istemezükçü bir grup var. Bunlar her şeye hayır der’ algısı. Biz bir yandan, ‘İzmir köy oluyor yatırımcı gelmiyor’ diyoruz. Biz, ‘İzmir’i büyüteceğiz, dünya kenti olacak’ diyoruz. Peki bu işler nasıl olacak? Kendi kendimize mi yapacağız? Yatırımcı gelmesin mi? Kendi kendimize mi yaşayıp gidelim? Yasal olarak bütün haklarını almış. Memlekette bu kadar büyük bir kriz var. Şuanda bırak yatırımı yatırım denince insanlar kaçıyor. Bu adam bu gökdeleni yapacağım diyor. Biz ne diyoruz, ‘memleketin bağrına hançer!’ O zaman engel olalım, yaptırmayalım. Kişisel olarak bu içime sinmez. Rahatsız eder. Fakat belediye başkanı olarak başka bir şey söylemem lazım benim.

Ben de istemiyorum. Benim izin vermemek gibi yetkim, gücüm yok. Yasal olarak yok. Adam hakkını almış. Konak Belediyesi ruhsatı vermişken çıkıp ne diyeceğim ben? Kiminle kavga edeceğim? Yaptırmam demek boş. Ama herkes bunu duymak istiyor ama bu popülizm. Ben sahtekarlık yapamam, yalan söyleyemem. Konak Belediye Başkanımız elinden geleni yapsın. Konunun bizle hiçbir ilgisi yok”