GÜNDEME BAKIŞ – Manisa ve Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası fay hatlarının geçtiği İzmir’de deprem konusu yeniden gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu konuda Gündeme Bakış’a önemli açıklamalarda bulundu.

AFET PLANI HAZIR AMA YAPI SOTUĞU DEĞİL!
Soyer, afet deprem planını hazır olduğunu ancak kentteki yapı stoğunun hazır olmadığını vurguladı. Bu konuda farklı toplantılar düzenleyeceklerini ancak bunların sıradan insanları ilgilendirmediğini anlatan Başkan Soyer, “Kentsel dönüşümü bu yüzden çok önemsiyoruz. Bununla ilgili önemli adımlar atılmış, biz de atıyoruz. Kent sahilli ile ilgili yapılacak şeyler var. Sahil bölümünde Çin Seddi gibi apartmanlar var. Onlara bir iki kat yükseklik vererek bazılarını yıkıp koridor açmak noktasında arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Bunun net bir projeye dönüşmesi lazım. Arkadaşlar çalışıyor. Bu konuda kararlıyım. Zor ama bir yerden başlamak lazım” dedi.  

UMURSAMAZLIK İÇERİSİNDE YAPILMIŞ
Özellikle yeni kent merkezinde yapılan yüksek katlı binalarla ilgili konuşan Başkan Soyer, “Zamanında umursamazlık içerisinde yapılmış. Çözüm noktasında hareket etmek hiç kolay değil. Ancak bir yerden başlayacağız” dedi.