GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de kurultaya sayılı günler kaldı…Cumartesi günü genel başkan, pazar günü ise Parti Meclisi (PM) seçimi yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde İzmir’den kimlerin gireceği ise gizemini koruyor.

YÜCEL VE SOYER ANKARA YOLCUSU
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu hafta Ankara’da kamp kuracak. Bir değişiklik olmazsa Yücel salı, Soyer ise Çarşamba günü Ankara’ya gidecek ve kurultaya kadar orada kalacak.

BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER Mİ?
İzmir il kongresinde büyük bir ayrışma yaşayan Yücel ve Soyer’in süreçte birlikte hareket edip etmeyeceği merak konusu. Gündeme Bakış’ın parti kulislerinden edindiği bilgiye göre Yücel, Soyer’in PM için önerdiği Rıfat Nalbantoğlu ismine karşı çıkmayacak. Bu hamlenin ikili arasındaki gerginliği azaltabileceği belirtiliyor.

YÜCEL’İN ÖNERİSİ ARSLAN!
Yücel’in CHP liderine Milletvekili Ednan Arslan ismini önereceği kesinleşirken il başkanın çantasında başka hangi isimler olduğu ise merak konusu…Kulislerde Yücel’in Umut Tekin, Şakir Başak, Zeynep Altıok’u da PM için önermesi bekleniyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA YOLCUSU
Öte yandan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin gibi isimler de genel merkeze çıkarma yapacak.

ANAHTAR LİSTEDE YER ALMAZLARSA…
CHP İzmir Milletvekilleri aynı zamanda PM Üyeleri Mehmet Ali Çelebi, Selin Sayek Böke’nin Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine olmamaları halinde PM’ye aday olup olmayacakları henüz netlik kazanmadı. CHP İzmir eski Milletvekili ve PM Üyesi Erdal Aksünger’in PM’ye aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.