Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir İl yönetimi Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Yöneticiler ilçelerdeki sıkıntıları, talepleri ve eleştirileri bizzat Soyer’e iletti.

ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK
Toplantının başında Soyer, il yöneticilerini “İlk ben sizi dinleyeyim. En son ben konuşalım” dedi. Bazı il yöneticilerinin konuşmaları toplantıda sert rüzgarlar estirdi. İl yönetici Çağdaş Kaya, “Mahalle bazında çok sayıda kişi Büyükşehir’e işe alınmış. Alınan isimlerden ne bizim ne ilçe başkanının haberi var! İlçenin dışında resmen grup kurulmuş. O zaman ilçeyi kapatıp gidelim. Bunlar yanlış şeyler. Bunu yapanlar Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları” dedi. Yine bazı il yöneticileri, “Bornova’dan da birçok işçi alındı. Ne ilçenin ne bizim haberimiz var! İl yöneticilerini biraz ciddiye alın. Böyle olmaz” diye konuştu.

ÖZUSLUYU ELEŞTİRDİLER
İl Sekreteri Fulya Alçay’dan farklı bir çıkış geldi. Alçay, “Salgından sonra ilçeleri gezdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu kendisine göre bir grup kurmuş. Kafalarına göre işçi alıyorlar. Bu konuda büyük bir rahatsızlık var” dedi. Bazı il yöneticileri benzer çıkışta bulundukları ifade edildi.

3.5 YIL BURADAYIM
Son olarak söz alan Soyer, eleştirileri aldığını söyledi. Soyer, “3.5 yıl daha belediye başkanıyım. Benimle yol yürümek isteyen yürür. İstemeyen yürümez.  İl yönetiminin başımın üstünde yeri var. Bundan sonra elimden geldiğimce sizinle birlikte olacağım. Kongreler artık bitti. Biz işimize bakacağız. İktidara giden yol yerel yönetimlerden geçiyor. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Her birinizi önemsiyorum. Ben sizlerle yoldaşlık yapmak istiyorum.  Belediyede bürokratların kafasına göre hareket etmesi gibi bir şey söz konusu olamaz” dediği belirtildi.