Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP genel merkezinde dün flaş gelişmeler yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürecin en başından beri İzmir için aklında olan Tunç Soyer ismini dün öğleden kurmaylarıyla istişare ettikten sonra kesinleştirdi.

TEBLİĞ ETTİ!
Kılıçdaroğlu, dün genel merkezde Soyer’le yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Bu görüşmede Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir için kendisini düşündüğünü Soyer’e tebliğ etti. Kılıçdaroğlu-Soyer bu görüşmede ilçelerle ilgili ön bir görüşme yaptı.

İLÇELERDE DEĞİŞİM OLACAK İDDASI
Dün gece parti kulislerine ilçelerde değişim olacağı iddiası düştü ve bir anda ortalık karıştı. Genel merkez kaynakları değişim iddiasını doğrularken, Ankara’ya kamp kuran mevcut belediye başkanları ve belediye başkan aday adayları gece boyu “bir haber” olabilmek için CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i aradı. Ancak birçoğu bunu başaramadı.

KAÇ İLÇEDE DEĞİŞİM OLACAK?
Kulislere en az 5-6 ilçede değişim olacağı iddiası gece boyu tartışıldı. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu ve kurmayları bugün ve yarın İzmir’in ilçelerini ele alacak. Belirlenen adaylar pazar günü ilk olarak MYK görüşülecek ardından da PM’nin onayına sunulacak.