GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'de yaptığı konuşmada Yunan işgalcilerini anmadığı ve Osmanlı'yı hain ilan etmekle suçlamış, "Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun" demişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Partili Dağ'a yanıt verdi. 

"OLAYLARI ÇARPITIYORSUNUZ" 
CHP'li Yücel, AK Partili Dağ'ın vatan hainlerine sahip çıktığını öne sürerek, "Aktroller ve Hamza Dağ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül programındaki konuşmasında "Yunan"ı anmadı diye rahatsız olmuşlar. Tunç Soyer İşgal kuvvetleri derken kimi kastediyordu acaba? Vatan toprakları düşman tarafından işgal edildiğinde, basiretsiz ve edilgen padişah ve işbirlikçi Damat Ferit hükümeti işgal kuvvetleriyle iş tutarken, M.Kemal direnişi örgütlüyordu. Olayı "Osmanlıcılık - Osmanlı karşıtlığına" çekerken vatan hainlerine de sahip çıkıyorsunuz. İşiniz gücünüz lafları ve olayları çarpıtmak, algı yaratmak. T. Soyer'in söyledikleri Atatürk'ün Nutuk'ta ve Gençliğe Hitabe'de söyledikleridir. "Gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler"...Kimi tarif ettiğini siz çok iyi biliyorsunuz. Anladın sen onu Hamza Dağ" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'NİN OSMANLI İLE KAVGASI SÖZ KONUSU OLAMAZ"
CHP'li Deniz Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sosyal medya hesabından "Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur" açıklamasına ise, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla Osmanlı İmparatorluğu tarihe karışmıştır.  Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Osmanlıyla kavga etmesi söz konusu bile olamaz" sözleriyle yanıt verdi. 
 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de  Soyer'e yüklendi. Sürekli, "Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz" dedi.

AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Soyer'e şu sözlerle yüklendi: "Korkaksın! Onun için, dilinin altındaki asıl baklayı çıkaramıyorsun. Düşmansın!Hem milletimizin ortak değerlerine, hem tarihimize, hem de demokrasiye. Zafer günümüzde bile Yunan dostlarına yaranmaya çalışıyorsun" Yakışmıyorsun! Bu güzel şehre, İzmir'imize'' dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönünü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı skandal konuşmaya tepki gösterdi.

Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Soyer onu oraya getirenlerden gelen talimatlarını bir bir yerine getiriyor. Gün geliyor İzmir için ayrı bir para, ayrı bir bayrak diyor. Kıbrıs'la ilgili ağıza alınmayacak laflar ediyor.  PKK’nın, HDP'’in yanında duruyor özerklik diyor. Onlarla birlikte gözyaşı döküyor. Aile yapımızı ahlaki erozyona uğratmak için akıl almaz faaliyetlerde bulunuyor. Başka tarım, başka para, başka bayrak, başka İzmir ve başka Türkiye mümkün diyor.  Bugün de kendi tarihimize küfrediyor. Ecdadımızı aşağılıyor. Başka bir ecdat başka bir tarih mümkün diyor. Yüzbinlerce Şehit vererek kurduğumuz Yeni Türkiye Cumhuriyet’inin banileri Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları Osmanlı paşaları değiller miydi? Ülkemizin Cumhurbaşkanı ‘Bir gece ansızın gelebiliriz. İzmir’i unutmayın diyor’ Cevap CHP ve Soyer’den tamda bu günde 9 Eylül’de İzmir’den geliyor. 100 yıl önce denize dökerek zafer kazandığımız Yunanistan’a destek mesajı başka nasıl gönderilir ki? Soyer’in dediklerini en azılı düşmanlarımız bile demiyor. Bu karanlık zihniyetin şanlı ecdadımıza dil uzatması hadsizlik olmakla birlikte Soyer ve zihniyetini şiddetle kınıyoruz.”