GÜNDEME BAKIŞ (Özel Haber) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyede beklenen kadro operasyonu için düğmeye bastı. Soyer, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Ünibel A.Ş. Genel Müdürü Ardahan Totuk, şirketler koordinatörü Hilmi Özen'le yolları ayrılırken, Pervin Şenel Genç'in şirketlerdeki yetkileri de alındığı bildirildi.

İLK TRANSFER KONAK’TAN
Soyer, ilçe belediyelerinden ilk transferini de gerçekleştirdi. Çankaya Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı yapan, şehir planlaması konusunda uzman olan, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak Büyükşehir’e transfer oldu. Atak’ın genel sekreter yardımcısı olacağı öğrenildi.

ANKARA’DAN GELEN İKİNCİ İSİM OLACAK
İzmir Büyükşehnir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014’te Ankara Çankaya Belediyesi’nde Buğra Gökçe’yi transfer etmişti. Gökçe, önce Fen İşleri Daire Başkanı ardından da Genel Sekreter olmuştu. Atak’ın Büyükşehir’e transfer olmasıyla İzmir Büyükşehir’de iki eski Çankaya Belediyeli önemli görevler gelmiş oldu.

ESHOT VE İZSU’DA OPERASYON
Öte yandan Soyer’in ESHOT ve İZSU’da hafta sonuna kadar operasyon yapacağı, genel müdürlerin görevden alınacağı bildirildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLACAK
Görevden alınan isimlerin yerine atanacak isimlerin önümüzdeki hafta belli olacağı kaydedildi. 

ESER ATAK KİMDİR
İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başdanışmanı olan Bülent Tanık'ın Çankaya Belediye Başkanlığı döneminde şehir plancısı olarak görev yapan Eser Atak, başkan yardımcılığına getirilmişti. Özürlüler İdaresi'ndeki 11 yıllık uzmanlık görevinden ayrılarak Çankaya'da Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Şehir Plancısı Eser Atak, engelsiz mekan, kentsel ulaşım, toplumsal ekoloji, yaya hakları ve yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları ve yazılarıyla tanınıyor. Atak ayrıca, 2002- 2006 yılları arasında Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yöneticiliği de yapmıştı.Atak, 2014'te Sema Pekdaş'ın teklifiyle Konak Belediye Başkan Yardımcısı olmuştu.