GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir seçim vaadini daha gerçekleştirecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti içi trafiği rahatlatmak için Alsancak Hocazade Cami’nden Havagazı Fabrikasını trafiği yer altına almak için çalışma başlattı.

ÇALIŞMALARIN SONUNA GELİNDİ
Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmasında sona geldi. Projenin bu sonunda tamamlanarak kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Büyükşehir, projeyle ilgili birkaç ay içerisinde ihaleye çıkacak ve çalışmalar başlayacak. 

SOYER NE DEMİŞTİ?
Soyer, projeyle ilgili daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

"Alsancak Garı önüyle ilgili çok net bir şey söyleyeceğim. Trafiği Hocazade Camisi’nden başlayarak trafiği yer altına alacağız. Havagazı Fabrikası’nın daha ilerisinden gün yüzüne çıkaracağız. Bir önemli bir ayağı daha var. 15 bin metrekarelik bir yeşil alan dönüşecek. Bir meydan kazanacağız. Çünkü insanların büyük alanda insanların günü geçirebilir, birbirine ulaşabilir mümkün olması gerekiyor.  Niyetimiz o ki, Elektrik ve Havagazı fabrikalarını için alacak yeni bir Alsancak’la buluşturacağız. Yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Hani İzmir kültürü vardır ya, işte bunla birlikte aynı zamanda gençlere bazı sunulması gerekiyor. Gençleri eğitim, sanat, müzik tiyatroyla buluşturmamız gerekiyor. O mezbelelikler tamamen ortadan kalacak. Cıvıl cıvıl yemyeşil bir alan ulaşılacak” dedi.