CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 9 Eylül 1922 tarihinin sadece İzmir için değil tüm Türkiye için önemli olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Bugün Cumhuriyet Türkiye’sinden rahatsız olanlara karşı, ülkemizi Ulu Önder Atatürk’ün yolundan döndürmeye çalışanlara karşı daha bir şevkle 9 Eylül’ü kutluyoruz. Büyük Amcam Tevfik Fikret Serter bugün Mimar Kemalettin adıyla bildiğimiz İzmir Manifaturacılar Çarşısı’nda kentteki ilk Türk bayrağını asan isim... Bu bayrak ailemizin kurduğu ve bugün müze olan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde mükemmel bir sergi alanında sergileniyor. Bu yönüylde 9 Eylül tarihinin benim için anlamı çok büyük” dedi.

 

“İzmir Türkiye’nin nefes aldığı şehirdir”

 

Sanayisiyle, ticaretiyle, turizmiyle, tarımıyla Türkiye'nin en gözde, en önemli şehirlerinden İzmir’in aynı zamanda Türkiye’nin nefes aldığı bir şehir olduğunu söyleyen Serter, “Türkiye'nin 3.büyük ekonomisi İzmir. Bizim şehrimiz üretmenin, bizim şehrimiz paylaşmanın şehri. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her alanda büyümesini sağlamak için sokaklarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kadar her alanda çaba sarf edeceğimiz İzmir'imizi daha aydınlık günlere taşımak hepimizin en büyük hedefi olmalı. En başta İzmir'de okuyan, İzmir ekonomisine katkı koyan, doğduğu veya doyduğu İzmir'i her daim evi yapan gençlerimizle;  demokrasinin koruyucusu her alanda omuz omuza, kol kola mücadele verdiğimiz Cumhuriyet'in ayakta kalmasının en büyük garantisi olan İzmir'imizin kadınlarıyla dün olduğu gibi bugün de yarın da her alanda İzmir'i bir dünya şehri yapmak için beraber mücadele edeceğiz” dedi.

 

Bir İzmir Milletvekili olarak bugün İzmir'in çiftçisiyle, köylüsüyle, iş adamıyla, esnafıyla, kadınıyla, erkeğiyle herkesle beraber aynı gururu yaşadığını vurgulayan Serter, “Sadece İzmirlilerin değil, Tüm Türkiye’nin 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü kutlu olsun” diye konuştu.