CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, devletin kanalı TRT’de akademisyen adı altında akla gelmedik cambazlıklar yapan isimlerin sıkça yer aldığını belirterek, halkın dini duygularını istismar eden bu kişinin sözlerini yayınlayan TRT’ye ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

“RTÜK HAREKETE GEÇMELİ”
TRT 1’de 31 Ekim Çarşamba günü yayınlanan Pelin Çift İle Gündem Ötesi programının konuğu olan Doç. Dr. Erdoğdu’nun daha önce katıldığı bazı televizyon programlarında da ipe sapa gelmez sözler sarf ettiğini belirten Sertel, “Teyfur Erdoğdu isimli kişi daha önce de bazı TV programlarında ipe sapa gelmez sözler sarfetmiş ve tepki çekmişti. Buna rağmen bu kişi TRT’ye konuk oluyor ve TRT ekranlarında halkın dini duygularını istismar eden sözler konuşabiliyor. TRT yöneticileri bu kişiyi nasıl ekrana çıkarabiliyor? Bu durum tartışmasız yayın ihlalidir. Öte yandan TRT’de onlarca denetmen var. Her programın yayın öncesi denetimi yapılıyor. Denetmenler böylesi uçuk-kaçık sözleri nasıl oluyor da gözden kaçırıyor? RTÜK’ün bunun gereğini yapacağına inanıyorum ancak RTÜK’ten önce TRT yönetimi de harekete geçmeli ve gerekli yaptırımları uygulamalıdır" dedi.



MUHALEFETE YER YOK”
Sol ve gerçekçi düşünen bir siyasetçiyi, sendikacıyı, bilim insanlarını ekranlarına çıkaran TRT’nin hastalıklı düşünceye sahip kişileri çıkardığını belirten Sertel, “Ekranlarınızda aklı başında, bilimsel konuşan hiç bir insanı göremezken, hastalıklı tipleri nasıl bulup konuk ediyorsunuz doğrusu merak ediyorum. Sol ve gerçekçi düşünen bir siyasetçi, sendikacı, bilim insanı ekranlarınıza yıllardır çıkamazken daha ne kadar hastalıklı insanı bulup çıkaracaksınız? Ülkenin en büyük muhalefet partisi CHP’den bir kişiyi bile konuk etmeyen TRT halktan kesilen paralar ile ayakta durmaktadır. Ancak yaptığı programlar ve haberciliği İle halkımızın aklı ile alay etmektedir” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel RTÜK’e verdiği şikayet dilekçesinde, “6112 Sayılı Yasa’nın 8. Maddesinin birinci fıkrası (f) bendinde ifade edilen, ‘Yayınlar, toplumun millî ve manevî değerlerine ilkesine aykırı olamaz’ ve  (r) bendinde ifadesini bulan, ‘Yayınlar, kişileri batıl inançlar yoluyla istismar edemez’” hükümlerine aykırılık nedeniyle TRT’nin o program nedeniyle ceza alması gerektiğini vurguladı.