AK Parti İzmir'de  24. Olağan İlçe Kongresi Urla İlçesi ile gerçekleştirildi. Urla’nın ardından Güzelbahçe’de Olağan İlçe kongresi devam etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Urla ve Güzelbahçe 6. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada partililerine önemli mesajlar verdi. "AK Parti'ye destek veren, alın teri döken, Uzun adama destek verip arkasına koşturan insanlar dimdik durmasaydı, bu davaya inanmasaydınız, biz bunları yapamazdık" diye belirten Şengül, "15-16 yıl içinde bazen kendi içimizde de hayal ettiğimiz gibi şeyler belki olmadı. Yüreğinizi ortaya koydunuz. Yine de davanızdan vazgeçmediniz. Böyle bir partide sizlerle siyaset yapmaktan şeref ve onur duyuyorum. Sizler de şeref ve onur duyun çünki gelecekte torunlarınıza büyük bir miras bırakıyorsunuz. Gelecekte torunlarınıza şunu diyeceksiniz, "Uzun adamla birlikte ben de vardım, o bağımsızlık mücadelesinde ben de vardım." Belki sizin geçmişte yaşadığınız sıkıntıları gelecekte çocuklarınız yaşamayacak. Bize tarihten bırakılan büyük bir miras var. Biz büyük bir imparatorluğun torunlarıyız. Biz yüzyıllarca bu coğrafyaya adalet dağıttık. Ne zaman dağıldık, o coğrafyada ölüm oldu. Biz ne zaman dünyadaki haksızlıklara dur dedik, güçlü bir devlet olduk, onların da yürekleri kıpır kıpır oldu. İçimizdeki küçük çıkarları hırsları bir kenara bırakalım. Bu davayı unutur kişisel çıkarlarınız için koşturursanız hem siz kaybedersiniz hem davamız kaybeder. Sürekli o dünyadaki mazlumları düşüneceğiz" diye kaydetti.

"HEP BİRLİKTE NASIL TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİRDİYSEK, İZMİR'İ DE DEĞİŞTİRECEĞİZ"
Parti davası içerisinde ülke adına yapılan fedakarlıklar adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan örnek veren Şengül, "Cumhurbaşkanımızın 16 yıl önceki fotoğrafını göz önüne getirin, şimdiki fotoğrafını göz önüne getirin. Belki günde 4-5 saat ama Cumhurbaşkanımız asla uyumadı, o motivasyonu kaybetmedi. Bizler en ufak koşuşturmadan sonra bile yorulup kenara çekiliyoruz.  Biz gitmesek de işler yürür diye zannediyoruz. Ben yoksam  kimse yoktur, unutmayın" diye ifade ederek, "Önce ben kendi görev ve sorumluluğumu yapmalıyım. Ben gitmesem kimse gitmez ilçeye, ilçenin kapısını açmaz. Biz gitmezsek belki ihtiyaç sahibi biri gelir ilçenin kapısına, ona yardım edemeyiz ve vebali üzerimize kalır. O yüzden bu vebali çekebilecek kişiler gelsin bu makamlara. Bizler de insanların emeğine, koşturmasına bakacağız ve İzmir'de birçok şeyi değiştireceiz. Hep birlikte nasıl Türkiye'yi değiştirdiysek, İzmir'i de değiştireceğiz. O yüzden bir olacağız, tek vücut olacağız. Samimi olarak birbirimizi seveceğiz. Gece gündüz herkes kendi görev ve sorumluluğunu yaparsa, Urla'nın da, Güzelbahçe’nin de Konağın’da bayrağını dikeriz AK Parti'ye, sonra İzmir'in de" dedi.

"SANA HAVUÇ VERİYORUZ Kİ İZMİR'E YAPILAN YATIRIMLARI GÖR"
Urla ve Güzelbahçe 6. Olağan İlçe Kongresinde konuşmalarını sürdüren AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Halkapınar-Otogar metrosu ve Körfezgeçiş projesi için "Uzatılan iki havuç" söylemlerine yanıt verdi. Şengül, "İl başkanı olduktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ziyarete geldi. Klasik yaptığı şey var, hemen dosyasını hazırlar, bütün siyasi partileri ziyaret eder, dosyasını verir. Ben de kendisine dosya hazırladım, gelirken verdim. Biliyorsunuz bir çok yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplanmış. Bizim 7 tane ilçe belediyelerimiz var içinde. İlçe belediyelerimizin büyükşehirde yaşadığı ciddi sorunlar var. En büyük ayrımcılığı Sayın Kocaoğlu yerelde bizim belediyelerimize yaptı. Biz de kendisine bir dosya verdik. O dosyaları aldıktan sonra bakanlarımızla, başbakanımızla görüşmeleri yaptık, hızlı şekilde İzmir adına yapılacak sorunları çözmeye başladık" diye konuşarak, "Dün Kocaoğlu yerelde bir açıklama yapmış. Seçim öncesi AK Parti bize havuç veriyor demiş. Evet havuç veriyoruz Sayın Kocaoğlu, çünkü yaşın 72 oldu. Artık gözlerin görmüyor, havuç gözlere iyi gelir. Çünkü sana havuç veriyoruz ki gözlerin iyi görsün, İzmir'e yapılan bütün yatırımları gör" diyerek şöyle devam etti, "Yıllardır İzmir'e yaptığımız yatırımları görmüyorsun. Şimdiye kadar 14 yılda 43-44 milyar lira merkezi hükümet İzmir'e yatırım yapmış, Adnan Menderes havalimanını yapmışız,çevre yolunu yapmışız, Konak Tüneli'ni, Adalet Sarayı'nı yapmışız, İZBAN'ı hep beraber yaptık, 15 bin TOKİyle konut yaptık. Son 14 yılda 1500 okul sayısını 3bine çıkardık. Bütün engellemelerine rağmen stadın temelleri atıldı, yurtlar yaptık, yat limanları yaptık. Büyükşehir hastaneleri yaptık. Bizim anlayışımız şu, İzmir bizim, hepimizin. İzmir bize yerelde oy vermedi diye İzmir'e yatırım yapmama, cezalandırma gibi birşey bizim hayat tarzmızda yok. İzmir Türkiye'nin bir parçasıdır. İzmir'siz Türkiye olmaz. O yüzden bize İzmir'de gönül vermiş, oy vermiş bir çok hemşerimiz var, oy vermemiş hemşerimiz var. Bize İzmir hiç oy vermese bie İzmir'in hakettiği hanngi yatırımlar varsa o yatırımları yaparız. Takipçisi de oluruz.Kongre bittikten sonra herkes birbiriyle kucaklaşsın. Cumhurbaşkanımız partiyi kurarken, "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi, ben de diyorum ki, "Hiçbirşey İzmir'de eskisi gibi olmayacak"