GÜNDEME BAKIŞ - Çiğli Belediyesi tarafından yapılan Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya Parkı’nın açılışına; Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Konak, Menderes, Balçova, Ödemiş, Bayraklı, Dikili, Selçuk, Narlıdere, Karşıyaka, Güzelbahçe, Bornova, Çeşme, Buca Belediye Başkanları, Çiğli ve İYİ Parti Çiğli ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SALDIRI KOÇER’E DEĞİL, ÇİĞLİ HALKINA YAPILDI!
Açılışta konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Belediye Başkanımıza yapılan hain saldırı Çiğli halkına yapıldı. Bunu kınıyorum. Ali Rıza Koçer demek Çiğli demektir. Alın teri, emek, ağabeylik, yoldaşlık, kardeşlik demektir. Ali Rıza Koçer, sağcı solcu demeden hakkını teslim ettiği, yürüyen bir emek abidesi demektir. DYP, Anavatan, SP, AK Parti, MHP demeden bütün siyasi partilerin saygıyla baktığı, onurlu duruşun temsilcisi demektir. 9 aydır Koçer demek Çiğli belediyesi demektir. Yapılan saldırı Çiğli belediyesine yapılmıştır. Failleri önce yargı önünde sonra cezaevlerinde çürüyecektir” dedi.

İMAR ÇETELERİ, MAFYALAR!
Gümrükçü, sözlerine şöyle devam etti:

“Çiğli bir değişim süreci var. Bu değişeme karşı olan gerici diyeceğim odaklardır. Rantı kesilenlerdir, imar çeteleridir, mafyalardır. Bunlara mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu değişimin içinde Çiğli Belediyesi, iktidar partisi, anamuhalfet partisi vardır. Belediye ile kaymakamlığın el ele vermesi vardır. Bu değişimde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Valiliği vardır. Değişim süreci Çiğli’nin içinden doğan köklü bir damardan beslenen bir değişimdir. Bunun önüne kimse geçemez” dedi.

ŞEHİDİMİZİN KAHRAMANLIĞI UNUTULMAYACAKTIR!
Çiğli’nin kahraman şehidi Uğur Görkem Harmankaya’yı hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Gümrükçü, “Çiğli birçok kahraman yetiştirmiştir. Çiğli olarak şiddete ve terörün her türlüsüne karşı çıkarız.

ŞEHİDİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”
Şer odaklarına geçit vermeyeceğiz. TSK göz bebeğimiz. Hava kuvvetleri göz bebeğimiz. Çiğli hava kuvvetleriyle özdeşleşmiş bir ilçe. TSK’nın bütün pilotları eğitimlerini Çiğli’de alır. Evka 6 mahallemiz hizmete muhtaç olan bir yer. Unutulduğunu düşünülen bir mahalle. Bazı mahalller tespit ettik. Oralarda hizmeti vermeyi belediyenin gücünü orada yaşayan ahlak göstermeye çalışıyoruz. Bu parka cumhuriyet şehidinin ya da bir edebiyatçının ismini vermek isterdik. Yaz aylarında yaşadığımız bir olayla hemşerimizi kaybettik. Acısını yüreğimizde hissediyoruz. Ailesine baş sağlı diliyoruz. Şehidimizin kahramanlığı unutulmayacak” dedi.