GÜNDEME BAKIŞ - Türkiye’nin ve dünyanın en güzel koylarından biri olan Teos Ekmeksiz Tabiat Parkı, Orman Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü’nün yetki alanında bulunuyor. Bu güzel doğa harikası tabiat parkı, yaklaşık 5 yıl önce kaçak binaların can güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle mühürlenerek kapatılmıştı.

BELEDİYE TEMİZLEDİ!
Seferihisar Belediyesi 2018 yılında Orman Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü’yle sürdürdüğü resmi görüşmelerin ardından gerçekleştirdiği yıkım çalışmalarıyla eski yapılardan temizledi.

BAŞKAN YETİŞKİN HALKA AÇILMASI İÇİN UĞRAŞIYOR
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, plajın halka yeniden açılması için girişimlerini sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Yetişkin, “Genel müdürümüz konuya vakıf. Buranın halka açılması için olumlu bir yaklaşımları var. Konuyla ilgili toplantılar yapılmış. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan görüş istenmiş. Oradan olumlu bir görüş geldiğinde bir sorun kalmayacak” dedi.

YETER Kİ HALKIMIZ FAYDALANSIN!
Yetişkin, plajın yeniden halkın kullanımına açılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Gerçekten doğa harikası bir yer. Temizliğini, tuvaletlerini belediyemiz tarafından yapılacağını ilgililere ilettim. Umarım sonuç güzel olur” dedi.