Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dan flaş bir öneri geldi. Başkan Sandal, kentin dinamiklerine seslenerek, İzmir Valiliği binasının Bayraklı’ya taşınması için işbirliği çağrısında bulundu. 

26 BİN 500 METREKARELİK HAZİNE ARAZİSİ OLUŞTU
İzmir Hükümet Konağı’nın Bayraklı’ya taşınması  taleplerinin olduğunu belirten Sandal, yerleşke için ise İzmir Adliyesi karşısında bulunan hazine arazisini işaret etti. Başkan Sandal, “Bilindiği üzere yeni kent merkeziyle ilgili yeni bir revizyon planımız var. Bu çalışmamız da sonlanmak üzere. Sıkıntılı birkaç kamu kurum vardı. Sanıyorum onlar da kendi aralarında birleştiler. Orada 26 bin 500 metrekarelik bir hazine arazisi oluştu” dedi. 

BÜYÜK BİR İŞ YAPMIŞ OLURUZ
Konuyu İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e de taşıdığını kaydeden Sandal, “Sayın Valimize durumu arz ettim. Eğer hükümet konağını Bayraklı’ya taşıyabilirsek kent adına el birliğiyle büyük bir iş yapmış oluruz. Kent merkezini kaydırmış oluruz. Bu konuda AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstermeleri bizim için elzem olur. Hükümet konağının kent merkezine gelmesi ciddi bir katma değer olur” diye konuştu.